iculture-biz
iCulture Biz
iPad middelbare school

‘iOS 7.1 verschijnt rond 15 maart 2014, krijgt nieuwe beheertool’

Apple maakt het in iOS 7.1 makkelijker voor grote scholen en bedrijven om iPads, iPhones en iPods te beheren.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad middelbare schoolApple zal het in iOS 7.1 voor scholen en bedrijven makkelijker maken om automatisch apps, e-books en andere content op meerdere iDevices tegelijkertijd te installeren. Dit beweert Appleinsider op basis van een bron bekend met de plannen. Bovendien wordt het voor deze partijen makkelijker om iDevices in hun beheer te onderhouden. Apple zal voor de nieuwe bedrijfs- en schoolopties een speciale website gebruiken. Deze site moet uiteindelijk het Apple Configurator-programma vervangen. De bron stelt dat iOS 7.1 rond 15 maart zal verschijnen, maar het is nog de vraag hoe exact deze datum is.

De website moet het mogelijk maken om mobiele devices van personeel en studenten beter in de gaten te houden. Omdat de dienst zich online bevindt is het makkelijker om bijvoorbeeld een nieuwe app beschikbaar te stellen ongeacht waar de beheerder zich bevindt. Het moet ook simpeler worden om profielen aan te passen en op slot te zetten, waardoor een gebruiker ze niet zomaar kan verwijderen. De nieuwe website is vermoedelijk ontworpen met grote instanties op het oog. Apple Configurator werd ontwikkeld voor kleinere bedrijven en scholen, waardoor de tool op grote schaal niet naar behoren werkt.

Volume Services iOS 7.1

De aangehaalde bron beweert dat iOS 7.1 rond 15 maart 2014 beschikbaar zal worden gesteld. Het is zeer onwaarschijnlijk dat de update op exact deze datum beschikbaar komt: 15 maart is namelijk een zaterdag. Apple brengt nieuwe firmware-updates meestal uit op een doordeweekse dag. We hebben wel meerdere malen gehoord dat Apple in maart de update beschikbaar wil stellen.

Dit artikel is onderdeel van de reeks iCulture Biz, waarin we onderwerpen bespreken die voor zakelijke gebruikers interessant zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 februari 2014, 9:32
Categorieën Geruchten, iDevices, iOS
Onderwerpen enterprise, iculture biz, school

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.