iTunes Connect toont ontwikkelaars voortaan meer verkoopinformatie

Apple heeft iTunes Connect vernieuwd, waardoor de ontwikkelaarstool voortaan meer verkoopinformatie toont.

iTunes ConnectApple heeft ontwikkelaarsportaal iTunes Connect voorzien van een forse update, waardoor het voortaan mogelijk is om je app-verkopen in meer detail te bekijken. iTunes Connect laat zien op welke iOS-apparaten je app het meest wordt gekocht. Ook toont de website in welke App Store-categorie je het populairst bent. Het uiterlijk van de ontwikkelaarstool is enigszins strakgetrokken, waardoor de site beter past bij het plattere iOS 7.

Een schuifbalk in de tijdlijn van iTunes Connect laat je springen naar de verkoopcijfers van een bepaalde periode, waardoor je bijvoorbeeld weet hoe een iOS-app het in 2010 heeft gedaan.

iTunes Connect sales pagina

iTunes Connect is de website waarop ontwikkelaars apps en updates kunnen indienen en downloadhoeveelheden kunnen bijhouden. Hoewel gewone App Store-gebruikers hier zelden mee aanraking komen, is de tool van essentieel belang voor ontwikkelaars. Dit is de enige plek waarop officiële App Store-downloadcijfers staan vermeld. Trackingtools voor app-ontwikkelaars van bijvoorbeeld Flurry laten ook een app bijhouden, maar deze informatie is op basis van gebruik in plaats van de hoeveelheid downloads. Bovendien maakt Apple het dergelijke trackingtools al wat langer lastig.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 februari 2014, 8:00
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.