Flash SMS versturen vanaf de iPhone

Met Flash SMS Class 0 kun je een Flash SMS bericht vanaf de iPhone versturen. De Flash SMS verschijnt beeldvullend bij de ontvanger.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

flash-sms-icoonFlash SMS heeft een slechte naam gekregen door loterijspam. Veel mensen kijken vreemd op als ze zomaar een beeldvullend berichtje op hun scherm zien. Mag dat zomaar van Apple? Ja. Is het gebruikelijk? Gelukkig niet, want de opdringerige Flash SMS-berichten leveren nogal wat irritatie op. Zou je dergelijke Flash SMS-berichten ook zelf kunnen versturen? Het blijkt eenvoudig te doen, maar het is wel een dure hobby waar je een speciale app voor nodig hebt. Gelukkig maar, want anders zou iedereen opeens Flash SMS gaan versturen. De benodigde app heet Flash SMS Class 0 en is voor €3,59 te downloaden in de App Store. Voor het verzenden van berichten moet je credits kopen.

flash-smsHet bijzondere van een Flash SMS is dat het direct op het scherm van de ontvanger te zien is, zonder dat er een afzender zichtbaar is. Er is alleen een OK-knop te zien. Voor het verzenden van Flash SMS heb je geen simkaart nodig, dus je kunt de berichten ook vanaf een iPad verzenden of op een iPad ontvangen. Flash SMS is niet zozeer bedoeld om mensen te treiteren, maar kan ook heel nuttig zijn: als je een bericht met extreme spoed bij iemand wilt bezorgen. In zo’n geval werkt ouderwets bellen het best, maar er kunnen omstandigheden zijn waardoor je niet kunt bellen (bijvoorbeeld als iemand in het ziekenhuis ligt of als er een inbreker in je huis rondloopt). Toch moet je met het verzenden van dit soort berichten voorzichtig zijn. Mensen schrikken zich rot als ze een Flash SMS binnenkrijgen en denken dat het een systeemmelding is. En het berichtje ‘Deze telefoon vernietigt zichzelf als je op OK klikt’ is misschien grappig bedoeld, maar een naïeve ontvanger denkt echt dat z’n telefoon behekst is.

De berichten die je met deze app verstuurt worden niet bewaard in de normale lijst met sms’jes. Na het verbruiken van de eerste 10 credits moet je je portemonnee trekken: 10 credits kosten €3,59, 20 credits kosten €6,99. Het versturen van een berichtje kost twee credits, dus zo’n €0,71. Die prijs maakt Flash SMS Class 0 ongeschikt voor spammers, die grote hoeveelheden berichten goedkoop willen versturen.

Downloaden: Flash SMS Class 0 (€3,59, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:21
Onderwerp sms

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.