‘iOS 7.1 beta 4 verhelpt herstarts, morgen naar ontwikkelaars’ (update)

iOS 7.1 beta 4 verhelpt onder meer crashes en herstarts. De testversie zou morgen al onder ontwikkelaars verspreid kunnen worden.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iOS 7.1 beta 3 spotlightApple heeft de vierde beta van iOS 7.1 beschikbaar gesteld aan testing partners. De nieuwe testversie zou mogelijk dinsdag al onder ontwikkelaars verspreid worden, zo meldt BGR op basis van eigen bronnen. De nieuwste testversie zou volgens de website onder meer verschillende crashes en herstarts verhelpen. Daarnaast zouden er nog meer visuele veranderingen in aankomst zijn. De website wist eerder te melden dat iOS 7.1 in maart voor iedereen beschikbaar zou komen.

Update 19:54: Apple heeft de vierde beta van iOS 7.1 inmiddels ook beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars.

Vooral gebruikers van de nieuwste iPhones en iPads met 64-bit processor worden sinds de publieke release van iOS 7 geplaagd door spontane herstarts van hun apparaten. Mogelijk verwijzen de crashes en herstarts waar BGR over schrijft naar deze problemen. Naast de eerder genoemde veranderingen biedt de vierde beta naar verluidt ook oplossingen voor verschillende andere problemen met het toetsenbord en de contacten-applicatie. Ook zou Apple hard gewerkt hebben aan het verhelpen van geheugenproblemen. Vaak is dit ook een mogelijke oorzaak van crashes en accu’s die sneller leeglopen.

De testversie die naar een selecte groep testers is verstuurd, draagt volgens BGR buildnummer 11D5127c. Al lijkt dit onwaarschijnlijk. De derde beta draagt dit buildnummer ook, zo meldt Tobias ons via de reacties op dit artikel. Dit is een intern nummer om de ontwikkelcyclus weer te geven. Het is de vierde in een reeks van zes bètaversies die Apple op dit moment gepland heeft. Dat kunnen er altijd meer worden als er tussentijds nog grote problemen aan het licht komen.

De derde beta van iOS 7 werd door Apple zo’n twee weken geleden vrijgegeven. Die bracht een hoop onverwachte visuele veranderingen zoals een nieuwe animatie om de iPhone uit te schakelen en een nieuwe interface voor de Telefoon-applicatie. Volgens BGR wil Apple met iOS 7 “meer eenheid” brengen in de interface van het besturingssysteem. Het bedrijf zou in de vierde beta wederom aan de interface van de Telefoon-applicatie gesleuteld hebben, aldus BGR. In de derde beta introduceerde Apple onverwacht ronde knoppen voor het opnemen en ophangen van gesprekken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2014, 12:10
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.