‘iWatch krijgt 1,52-inch scherm van LG Display’

LG Display gaat schermen voor de iWatch leveren, zegt een Koreaanse bron. Het gaat om 1,52 inch iWatch schermen.

iWatch-S-en-CApple heeft LG Display uitgekozen als enige leverancier voor het scherm van de iWatch. Dat beweerde althans de Koreaanse Digital Daily, die de publicatie hierover inmiddels heeft teruggetrokken. Het zou gaan om zogeheten P-OLED schermen, wat zou kunnen wijzen op een gebogen scherm. Eerdere geruchten wezen er nog op dat Apple meerdere leveranciers voor de kleine touchscreens op het oog had.

Hierbij werd LG Display al wel als een van de leveranciers genoemd waarmee Apple in gesprek was. In de berichtgeving stelde Digital Daily dat de massaproductie van de panelen in het derde kwartaal van 2014 van start zal gaan. De productie zou aanvankelijk zijn vastgesteld op 2 miljoen schermen per maand. De iWatch zou dan tegen het einde van 2014 op de markt komen, zo stelde de site. Eerder werd door andere bronnen gesproken over een introductie in oktober 2014. Deze publicatie wist eerder foto’s van de iPhone 5s-verpakking te publiceren voordat het toestel op de markt kwam.

Waarom Digital Daily het artikel later heeft teruggetrokken is niet duidelijk. De bewering is hoe dan ook bijzonder: Apple kiest voor de iPhone altijd meerdere schermfabrikanten, om zo mogelijke leveringsproblemen tegen te gaan. Als de productie bij de ene fabriek slechter loopt, kan een andere partij wel op tijd leveren. Door LG Display het alleenrecht te geven op de iWatch-panelen neemt Apple een risico, maar daar staat tegenover dat er wellicht nauwere afspraken zijn gemaakt.

Recente berichten wijzen erop dat Apple voor de iWatch onder meer geïnteresseerd is in medische sensortechnologie. Daarvoor werden recent verschillende experts aangenomen. Begin deze maand waren de berichten over de iWatch nog een stuk minder rooskleurig. Apple zou te kampen hebben met problemen met het scherm én de batterij van de iWatch.

9to5Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 januari 2014, 15:41
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.