VLC for iPhone en iPad krijgt update voor iOS 7 en Dropbox

Mediaplayer VLC for iOS heeft een iOS 7-design update gekregen en ondersteunt nu Google Drive en streamen vanaf Dropbox.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

VLC for iOS mediaspeler iPad iPhoneVideospeler VLC voor iPhone en iPad heeft een grote update gekregen. De nieuwe versie geeft de applicatie onder andere een uiterlijk dat is afgestemd op iOS 7, met een felle oranje kleur en afbeeldingen van televisieseries en audio in het menu. Verder herstelt VLC for iOS 2.2 de integratie met Dropbox. Het is nu ook mogelijk om rechtstreeks video’s te streamen en af te spelen vanaf je Dropbox-account. De app is bovendien eenvoudiger geworden voor nieuwe gebruikers. Voortaan krijg je eenmalig een introductie als welkomst.


Op de vierde pagina van die instructies zie je vermeld staan dat je video’s kan uploaden naar Google Drive of Dropbox om ze vervolgens af te spelen in VLC for iOS. Uploaden via Wi-Fi via je webbrowser is ook nog altijd een mogelijkheid. In versie 2.2 moet dat sneller gaan. Alleen van Dropbox kan je overigens streamen. Bij Google Drive lijkt het devies de video eerst op je iPhone of iPad te zetten.

De applicatie voelt op één puntje niet helemaal iOS 7 en dat is het schuifmenu, waarin de tussenkopjes ‘Mediabibliotheek’, ‘Netwerk’ en ‘Instellingen’ in donkere balken staan die zo zijn omringd door lijntjes, dat ze lijken uit te steken. De overzichten van de bestanden zijn echter een stuk fraaier geworden, dankzij de eerder genoemde afbeeldingen.

VLC Mediaspeler iPhone iOS

VLC for iOS claimt meer ondersteuning voor verschillende bestandsformaten aan te bieden in de nieuwe update, maar een duidelijke vermelding om welke bestandstypen het gaat, ontbreekt. Ook in een blogpost van de update ontbreekt die. De app moet wel beter zijn in streamen, biedt UPnP-integratie met downloadmogelijkheid en de beveiliging met wachtwoord op de app moet nu veiliger zijn. Daarnaast kan de app beter overweg met series: die worden nu gesorteerd op seizoen en aflevering. Verder worden bekeken en verwijderde afleveringen niet meer in de app geïndexeerd.

Downloaden: VLC for iOS (gratis, universeel, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.