‘iOS 5-update met oplossing voor batterijproblemen laat op zich wachten’

De nieuwe software-update die problemen met de batterijduur in iOS 5 zal moeten verhelpen laat op zich wachten. Apple zou de update hebben uitgesteld omdat de software geheugenlekken bevat die eerst opgelost moeten worden.

iOS 5Het lijkt erop dat gebruikers die last hebben van een (sterk) verkorte batterijduur in iOS 5 nog iets langer op een definitieve oplossing zullen moeten wachten. Afgelopen week berichtte de Duitse website Macerkopf.de dat een nieuwe software-update met fix voor de batterijproblemen uiterlijk deze week uitgebracht zou worden. Een informant binnen Apple zou dit aan de website hebben doorgespeeld. Dezelfde informant beweert nu dat de update voorlopig niet beschikbaar komt omdat er nog teveel problemen met de software zijn.

Volgens de informant zou Apple ontwikkelaars op het hoofdkantoor in Cupertino vandaag geïnformeerd hebben over de veranderde planning. De update wordt uitgesteld vanwege geheugenlekken, zo luidt de verklaring van Apple. Het zou volgens de informant wel mogelijk zijn dat Apple met een ‘tussentijdse’ oplossing komt en daarmee stapje voor stapje bij het kernprobleem komt. Het is nog niet duidelijk wanneer een eventuele update wel zal verschijnen. Ook op betaversies en pre-releases voor eindgebruikers zou men deze week niet hoeven te rekenen, aldus de informant.

Apple stelde op 10 november al een software-update (5.0.1) beschikbaar, die een oplossing voor problemen met de batterijduur zou bieden. Hoewel dit in enkele gevallen ook zo bleek te zijn, klaagden na de update nog steeds veel mensen over aanhoudende problemen. Apple bevestigde in een officiële reactie dat de problemen nog niet geheel verholpen zijn en dat er aan een oplossing wordt gewerkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 november 2011, 9:22
Categorie iOS
Onderwerpen batterij, firmware, ios 5

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.