‘iOS 5 krijgt uitgebreide Twitter-integratie’

iOS 5 krijgt mogelijk uitgebreide ondersteuning voor Twitter, waaronder het uploaden van foto's via de nieuwe fotodienst van Twitter die deze week aangekondigd zou worden.

Twitter-integratie in iOS 5Eerder deze week doken geruchten op dat Twitter bezig zou zijn met een eigen dienst, waarmee foto’s geüpload kunnen worden. Nu kan dat al met diensten van andere partijen, zoals Mobypicture en yFrog. Volgens All Things Digtal zou Twitter de nieuwe dienst deze week gaan introduceren. Verschillende bronnen hebben inmiddels tegenover TechCrunch aangegeven dat Twitter met Apple gaat samenwerken en dat de nieuwe dienst deel uit zal maken van iOS 5, die volgende week maandag onthuld zal worden.

Het zou dan gaan om een mogelijkheid om in iOS 5 foto’s uit je fotorol met één klik met Twitter te delen, zoals dat nu voor filmpjes al mogelijk is met YouTube. Daarvoor zou je dan uiteraard wel met je Twitter-account moeten inloggen. Twitter zou door een eigen fotodienst te introduceren meer controle over zijn product krijgen, voornamelijk door inkomsten uit advertenties. De stap betekent echter wel concurrentie voor alle bestaande fotodiensten, al zou Twitter wel vooraf met de grote spelers in deze markt hebben gesproken. Als gebruiker krijg je dan de mogelijkheid om foto’s te uploaden via Twitter.com en de clients voor de verschillende platformen.

De bekende blogger John Gruber gaat nog een stapje verder en geeft hints dat de integratie in de volgende grote iOS-update verder gaat dan alleen foto’s:

Zo dichtbij het grote verhaal, maar nog niet tot nu toe. Stel je voor wat je nog meer zou kunnen als je Twitter-account een systeembrede dienst is.

TechCrunch wist eerder te melden dat iOS 5 een vernieuwd notificatiesysteem en widgets krijgt. Ook bevat het mobiele besturingssysteem systeembrede spraakherkenningstechnologie van Nuance. Aanstaande maandag zullen we weten wat iOS 5 ons precies brengen zal. De keynote start om 19:00 uur Nederlandse tijd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2011, 10:35
Categorie iOS
Onderwerpen geruchten, ios 5, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.