‘Apple begint met certificeren van componenten iPad 3’

Apple zou volgens DigiTimes zijn begonnen met het certificeren van onderdelen voor de iPad 3. Het gaat om Taiwanese bedrijven, die onderdelen gaan leveren voor de derde generatie iPad.

ipad 3 componentenApple is begonnen met het certificeren van componenten voor de iPad 3. Het gaat om onderdelen van Taiwanese fabrikanten, zo schrijft DigiTimes. De iPad 3 zou pas volgend jaar op de markt komen, al zijn er ook hardnekkige geruchten dat de derde generatie iPad eerder komt. Bedrijven zoals Radiant Opto-Electronics en Chimei Innolux zouden de certificering al bijna rond hebben. Ze beweren dat het scherm dezelfde afmetingen houdt van 9,7 inch. Taiwanese bedrijven gaan de backlight-modules en lichtbalken voor de iPad 3 leveren. De schermpanelen zouden afkomstig zijn van Chimei Innolux. Zuid-Koreaanse bedrijven zoals Samsung en LG Display hebben ook schermpanelen geleverd aan Apple.

Bronnen van DigiTimes ontkennen dat de volgende iPad een AMOLED-scherm heeft, ook al heeft het management van Apple gesprekken gehad met Samsung om AMOLED-schermen te kunnen gebruiken.

De huidige iPads 1 en 2 gebruiken een LCD-scherm met LED-achtergrondverlichting in een resolutie van 1024 x 768 pixels. DigiTimes denkt dat als de iPad 3 in de verkoop gaat, de iPad 2 op de markt blijft met een lagere prijs, om te kunnen concurreren met goedkopere tablets van 7 inch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2011, 11:52
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.