iOS 5 concept: zo zou iOS nóg beter zijn

Ontwerper Jan-Michael Cart heeft weer een video online gezet waarin hij features laat zien die volgens hem iOS 5 zouden verbeteren. Het is niet de eerste keer dat de ontwerper zijn visie op iOS 5 uit de doeken doet: eerder mochten we al zijn visie op het berichtencentrum en widgets aanschouwen.

Jan-Michael Cart, een ontwerper die we eerder al op iPhoneclub bespraken, heeft weer een nieuwe video online gezet waarin hij laat zien hoe iOS volgens hem nóg beter zou zijn. In zijn vorige video’s liet hij (voordat iOS 5 was aangekondigd) zijn visie op widgets in iOS 5, het notificatiecentrum en mogelijke spraakbediening zien.

Het berichtencentrum pakte iets anders uit dan we in zijn video te zien kregen, maar desalniettemin geven de video’s een goede indicatie van hoe ontwerpers over verbeteringen van iOS 5 denken. In zijn nieuwste video laat Jan-Michael zien dat iOS 5 nog beter zou zijn als we via het berichtencentrum konden inloggen op WiFi-netwerken.

Ook zou iOS 5 volgens Cart verbeterd kunnen worden door ‘popovers’ toe te voegen, zoals die vaak gebruikt worden bij iPad-applicaties. Deze popovers zijn kleine menu’s waarin je bijvoorbeeld de pagina kunt uitprinten, zonder dat je hele scherm door het menu in beslag wordt genomen. Tot slot zou het volgens de ontwerper ook een verbetering zijn als de multitask-pictogrammen zouden meedraaien wanneer je de iPhone in landschapsmodus gebruikt.

Wat vinden jullie van deze verbeteringen, en wat zouden jullie graag nog in iOS 5 verbeterd willen zien?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juli 2011, 14:07
Categorie iOS
Onderwerpen ios 5, ontwerpen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.