iOS 4.3.3 nu beschikbaar in iTunes – verkleint en verwijdert locatiegegevens

iOS 4.3.3 is nu beschikbaar voor download in iTunes en bevat vooral reparaties voor de locatie-database op de iPhone, waarover veel ophef was ontstaan.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

iOS firmware icoonEergisteren meldden we nog dat Boy Genius Report wist te vertellen dat iOS 4.3.3 binnen twee weken beschikbaar zou zijn, maar Apple heeft iOS 4.3.3 nu al vrijgegeven voor download. De update bevat onder andere de volgende wijzigingen in de crowd-sourced iOS-locatiedatabase:

  • De cache is verkleind
  • De cache wordt niet langer opgenomen in de iTunes-reservekopie
  • De cache wordt volledig verwijderd als ‘Locatievoorzieningen’ wordt uitgeschakeld


Met deze firmware-update verhelpt Apple het ongewenst lang opslaan van locatiegegevens en het feit dat de locatiegegevens ook werden meegenomen in de iTunes-backups. Lees voor meer achtergrond hierover onze eerdere artikelen (in chronologische volgorde):

iOS-firmware 4.3.3

iOS-firmware 4.3.3 heeft intern als buildnummer 8J2 gekregen, met uitzondering van de firmwareversie voor de originele iPad; die heeft 8J3 als versienummer. De releasenotes vind je hier: iOS 4.3.3 Software Update.

Als je afhankelijk bent van een jailbreak luidt het advies om niet meteen te updaten naar iOS 4.3.3. Comex heeft bevestigd dat de untether-exploit van @i0n1c nog steeds aanwezig is in iOS 4.3.3, dus een jailbreak van iOS 4.3.3 zou op korte termijn moeten volgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2011, 23:54
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, ios 4, locatie, tracking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.