iOS 4.3.3 nog steeds kwetsbaar voor untether-exploit (jailbreak)

iOS 4.3.3 blijkt nog steeds kwetsbaar voor de untether-exploit van i0n1c. De ontdekking betekent dat een untethered jailbreak van iOS 4.3.3 op zeer korte termijn verwacht kan worden.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

iOS 4.3.3 nog steeds te jailbreakenDe zojuist uitgebrachte firmwareversie iOS 4.3.3 zou volgens de hacker comex nog steeds kwetsbaar zijn voor de untether-exploit van i0n1c. Deze ontdekking is opvallend, omdat de untether-exploit al sinds de jailbreak van iOS 4.3.1 op 4 april in gebruik is. Eerder bleek ook al iOS 4.3.2 nog kwetsbaar te zijn voor de untether-exploit, waardoor die firmwareversie binnen 5 dagen te jailbreaken was.

Bevestiging comex

De untether-exploit kan gebruikt worden om de jailbreak van de iPhone 3GS, de iPhone 4, 3e en 4e generatie iPod touch en de originele iPad untethered te maken. Tot die tijd kun je iOS 4.3.3 alleen tethered jailbreaken met redsn0w 0.9.6rc14, door de jailbreaktool naar het firmwarebestand van iOS 4.3.2 te wijzen. Stefan Esser (alias i0n1c) heeft zelf nog niet officieel bevestigd dat de laatste firmwareversie kwetsbaar is voor zijn exploit en op welke termijn een untethered jailbreak van iOS 4.3.3 verwacht kan worden. Gezien de gang van zaken rond iOS 4.3.2 is het waarschijnlijk dat een untethered jailbreak van iOS 4.3.3 op zeer korte termijn mogelijk zou kunnen worden gemaakt in de vorm een nieuwe versie van de jailbreaktools redsn0w en PwnageTool.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 mei 2011, 17:35
Categorie Jailbreak
Onderwerpen ios 4, jailbreak, untethered

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.