‘iOS 4.2 voor iPhone, iPod touch en iPad komt as. dinsdag of vrijdag’

iOS 4.2 voor de iPhone, iPod touch en iPad zou ofwel op 9 of op 12 november uitkomen, stellen verschillende bronnen.

iOS 4.2 in novemberDat de iOS 4.2-update deze maand beschikbaar komt, is iets wat zeker is. Vorige week maandag stelde Apple de zogenaamde Golden Master-seed beschikbaar aan ontwikkelaars. Tenzij er nog hele grote problemen aan het licht komen, is dit de versie die in iTunes verschijnt wanneer Apple de update vrijgeeft. Apple heeft tot dusver geen lanceringsdatum bekendgemaakt, maar volgens de Duitse website Inside-Handy.de zou de software morgen al worden vrijgegeven.

De Duitse telecomprovider Deutsche Telekom — het moederbedrijf van T-Mobile Nederland — heeft dit in een brief aan salespartners bevestigd, zo meldt de website. Wij hebben uiteraard even contact opgenomen met T-Mobile Nederland, maar zij wisten ons daar op dit moment niets over te melden. Onze Duitse collega’s van iFun stellen echter dat de update niet aankomende dinsdag maar pas aankomende vrijdag uitgerold zal worden. Zij ontdekten dat Apple op 12 november enkele carrier updates — de configuratieprofielen met instellingen voor telecomnetwerken — zal vrijgeven. Hieruit concluderen zij dat iOS 4.2 op dezelfde dag zal verschijnen.

Carrier update iOS 4.2

Een andere indicatie dat iOS 4.2 nabij is, is het feit dat Apple vorige week maandag meteen is begonnen met het accepteren van iOS 4.2-applicaties en inmiddels een groeiend aantal updates wordt goedgekeurd of al in de App Store is verschenen. De iOS 4.2-update is de eerste update die dezelfde functionaliteit biedt voor zowel de iPhone, iPod touch als iPad (met uitzondering van apparaatspecifieke functies, zoals FaceTime-videobellen). De update is met name interessant voor iPad-gebruikers, omdat zij daarmee multitasking, folders, verbeterde mail met universele inbox en GameCenter-ondersteuning voor applicaties krijgen.

Afgelopen weekend bleek al dat de performance van iOS 4.2 op oudere devices, zoals de iPhone 3G, niet tegenvalt. Het toestel was met iOS 4 geïnstalleerd niet vooruit te branden. De eerste update (iOS 4.1) maakte al een hoop goed, maar het lijkt erop dat 4.2 de versie is waar veel 3G-gebruikers op zitten te wachten.

Ook nieuw in iOS 4.2 is AirPrint, de mogelijkheid om documenten en foto’s vanaf je iPhone, iPod touch of iPad te printen, en AirPlay waarmee je draadloos audio- en videocontent naar andere apparaten, zoals een Apple TV, kunt streamen. Of andersom. Voor AirPrint heb je een nieuwe versie van iTunes en, als je Mac OS X draait, ook een update voor Snow Leopard nodig. Deze updates (iTunes 10.1 en Mac OS X 10.6.5) worden rond dezelfde tijd als de iOS 4.2-update verwacht. Daarnaast bevat de update wat kleinere toevoegingen, zoals zoeken in webpagina’s, nieuwe berichttonen voor sms’jes, nieuwe wallpapers enzovoorts.

Via: 9 to 5 Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2010, 11:22
Categorieën Geruchten, iDevices, iOS
Onderwerpen geruchten, ios 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.