Internetgebruik iPad al bijna gelijk aan Blackberry, Android en Windows Mobile

Al 0,03 procent van het internetverkeer is afkomstig van de iPad, zo blijkt uit statistieken van NetApplications.com. Dat is al bijna net zoveel als Blackberry, Android en Windows Mobile.

Internetten op de iPadHet internetgebruik van de iPad is na tien dagen al bijna gelijk aan dat van Blackberry, Android en Windows Mobile. Dat schrijft Macworld op basis van statistieken van het bedrijf NetApplications.com.

Sinds de start van de verkoop op 3 april is het gemiddelde marktaandeel van de iPad 0,03 procent. Blackberry behaalde 0,04 procent in maart. Android en Windows Mobile haalden toen gemiddeld 0,07 procent.

Desondanks is het marktaandeel nog klein in vergelijking met dat van de iPhone en iPod touch. Het gebruik van deze twee Apple-apparaten was respectievelijk 0,51 procent en 0,11 procent in maart.

Overigens is in totaal slechts zo’n twee procent van het totale internetgebruik afkomstig van andere apparaten dan pc’s en laptops. Windows blijft het meest gebruikte besturingssysteem met 91,59 procent. OS X stond vorige maand op 5,33 procent.

NetApplications baseert zich in totaal van 160 miljoen bezoekers per maand op de sites van zijn klanten. De statistieken zijn openbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2010, 19:15
Categorie iOS
Onderwerpen Internet, ipad, leo's fortune, marktaandeel, voorspelling

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.