Vacature Apple wijst op camera in toekomstige iPad

Apple heeft een vacature online geplaatst die bevestigt dat de iPad in de toekomst een camera krijgt. De vraag wanneer blijft echter nog steeds onbeantwoord.

iPad met cameraApple heeft een vacature online geplaatst voor een ‘performance QA engineer‘ op de iPad Media-afdeling. Hij/zij moet gaan werken aan de foto- en video-opnamefunctionaliteit van de iPad, zo blijkt uit de omschrijving van de werkzaamheden en de functie-eisen.

In de vacaturetekst staat onder meer:

“Build on your QA experience and knowledge of digital camera technology (still and video) to develop and maintain testing frameworks for both capture and playback pipelines. (…) Experience with tuning of and image pipeline, including, but not limited to AWB, Color Correction, AutoExposure, FrameRate adjustments is a plus”

Dat de iPad in de toekomst een camera aan de voorkant krijgt lijkt inmiddels zeker. Er is zelfs ruimte voor in de behuizing. De vraag is dan ook eigenlijk alleen nog wanneer de camera wordt ingebouwd in de iPad.

Tot het zover is proberen ontwikkelaars op het gebrek aan een camera in te springen met applicaties waarmee je de camera van je iPhone kan gebruiken om foto’s te maken op je iPad. Maar uiteindelijk heb je hier natuurlijk niet veel aan, omdat je in de praktijk vooral een camera in je iPad wil als webcam.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2010, 18:36
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.