Integram logo

Integram koppelt internetdiensten aan Telegram-chats

Met Integram kun je diensten zoals GitHub, BitBucket en Trello koppelen aan een groepschat op Telegram. De bot lijkt op Slackbot van Slack.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Integram logoChatapp Telegram blijft aan de weg timmeren met nieuwe functies en andere extra’s – en is daar kennelijk niet alleen in. De makers van de webdienst Integram hebben namelijk een manier gevonden om nog eens extra functies toe te voegen aan Telegram. Door een speciale bot aan een groepsgesprek toe te voegen, worden er automatisch berichten van andere internetdiensten naar Telegram verstuurd. Vooral handig als je Telegram bijvoorbeeld gebruikt om op de werkvloer te communiceren.

Integram TelegramDoor de @Integram-account toe te voegen aan een chat op Telegram kun je gebruik maken van de diensten die hierachter schuilen. Vervolgens verschijnen er in de chat instructies over hoe je andere diensten in de chat kunt toevoegen, zodat je geautomatiseerde berichten ontvangt.

Lees ook: Telegram voor iPhone en iPad: alles wat je wilt weten

Op het moment lijkt Integram zich nog voornamelijk te richten op ontwikkelaars: de Telegram-dienst ondersteunt notificaties van ontwikkelplatformen zoals GitHub en BitBucket, naast berichten van de projectenapp Trello. Een API maakt het mogelijk voor ontwikkelaars om hun eigen haken te maken voor Integram. Hierdoor kan in theorie iedere online dienst berichten versturen naar je Telegram-chat, zolang de ontwikkelaar achter de dienst hier maar ondersteuning voor inbouwt.

De zakelijke chatdienst Slack heeft al bewezen hoe internetdiensten met een gesprek verbonden kunnen worden. Zo is het met Slack mogelijk om bijvoorbeeld automatisch tweets van bepaalde accounts in een kanaal te plaatsen, of om veranderingen in een project bij Asana te tonen. Het zijn meestal toepassingen die zakelijk handig zijn, maar er zijn ook een aantal simpelere dingen te bedenken: zo zijn er diensten voor Slack waarmee je automatisch gif-plaatjes in een chat zet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 maart 2015, 18:12
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerp telegram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.