Instapaper voortaan alleen voor iOS 4.2 en hoger

Marco Arment gaat Instapaper voortaan alleen voor iOS 4.2 en hoger ontwikkelen. Dat heeft hij aangekondigd, nadat hij gebruikscijfers van de app had bestudeerd. Nu 96 procent van de gebruikers iOS 4.2 gebruikt, is dat haalbaar.

instapaper iconMarco Arment, de ontwikkelaar van Instapaper, heeft wat interessante cijfers naar buiten gebracht. Zo blijkt de iPad het meestgebruikte apparaat voor de Instapaper-app en blijkt de iPad 2 de afgelopen maanden een enorme groei te hebben doorgemaakt. In aantallen zijn de iPad 2-gebruikers inmiddels net zo talrijk als het aantal iPad 1-gebruikers. Tenminste, wat Instapaper betreft. Arment keek echter ook naar de iOS-versies die mensen gebruiken en concludeert nu, dat het geen zin heeft om voor oudere iOS-versies te ontwikkelen. Door iOS 4.2 en hoger te kiezen kan hij 96 procent van de iOS-gebruikers bedienen.


Dat aantal van 96 procent kan zelfs nog iets hoger uitvallen, als mensen die de mogelijkheid hebben om iOS 4.2 te installeren, dat ook zouden doen. Volgens Arment is er een groep van 5,4 procent die in potentie wel naar iOS 4.2 kan upgraden, maar dat domweg niet doet. Voor Arment is het echter duidelijk: hij gaat voortaan iOS 4.2 als minimale vereiste stellen, omdat hij dan de mogelijkheid heeft om zijn code beter te stroomlijnen. De cijfers zijn misschien ook interessant voor andere ontwikkelaars, die eraan twijfelen of ze oude iOS-versies nog moeten blijven ondersteunen:

  • 99 procent gebruikt iOS 3.2 of hoger
  • 98,4 procent gebruikt iOS 4 of hoger
  • 96 procent gebruikt iOS 4.2 of hoger

Arment verwacht dat het aantal mensen met een iPhone 3G snel zal dalen zodra de iPhone 5 op de markt komt. Zij hebben een toestel dat geen updates meer krijgt en de toestellen zijn zo oud, dat de gebruikers wel weer aan iets nieuws toe zijn. Voor ontwikkelaars heeft dat als voordeel, dat ze niet langer meer de oude hardware (en heel oude iOS-versies) te hoeven ondersteunen. Het levert bovendien minder klachten op van gebruikers die op een traag toestel klagen dat de app traag is.

Downloaden: Instapaper (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.