iMovie alleen op iPhone 4 te installeren?

Volgens TidBits kan iMovie voor de iPhone alleen op de iPhone 4 geïnstalleerd worden. Ook is het nog lastig om iMovie-filmpjes naar de desktop over te zetten.

imovieiMovie voor iPhone komt binnenkort in de App Store. Maar voor de €3,99 kostende applicatie waarmee je video’s kunt bewerken heb je waarschijnlijk wel de iPhone 4 nodig. Jeff Carlson van TidBits ontdekte dat iMovie alleen op de iPhone 4 te gebruiken is en Macworld kon het bevestigen. Carson sprak met bronnen binnen Apple, die zouden hebben verteld dat het bewerken van video en het maken van realtime overgangen de kracht van Apple’s A4-processor vereist. Die zit niet in eerdere iPhones, maar wel in de iPad. Toch zegt Carlson dat de applicatie ook niet op de iPad werkend is te krijgen.

Er zitten nog meer beperkingen aan, want de iMovie-projecten die je op de iPhone maakt kun je momenteel nog niet overzetten naar de desktop om ze daar verder te bewerken. Die beperking zal waarschijnlijk wel worden opgelost. Tijdens de keynote liet Apple namelijk zien dat je gemaakte video’s naar iTunes kunt exporteren en ook op het web kunt publiceren. Als Apple de filmpjes in H.264-formaat oplevert moeten ze in andere videosoftware nog wel te bewerken zijn, tenzij Apple er bewust een beperking op zet. iMovie zal op 24 juni beschikbaar komen, gelijktijdig met de iPhone 4.

Hieronder een filmpje uit de keynote, waarin iMovie werd aangekondigd:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juni 2010, 15:33
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen imovie, iPhone 4, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.