BoomStick met iPhone

BoomStick verbetert het geluid van je oordopjes

De BoomStick is een accessoire die het geluid van je oordopjes belooft te verbeteren. Het versterkt de bassen en past de muziek 'psycho-akoestisch' aan.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Het is begin januari en dat betekent traditiegetrouw dat er heel wat nieuwe accessoires worden aangekondigd. De CES 2016 komt er namelijk aan, de jaarlijkse gadgetbeurs in Las Vegas. Je zult de komende dagen dan ook regelmatig nieuwe accessoires zien langskomen op iCulture. Zoals deze BoomStick. Dit is een kleine audio-adapter die het geluid van normale oordopjes verbetert. Volgens fabrikant BloomCloud 360 is de kwaliteit van tv-schermen verbeterd, maar is audio in de loop van de tijd nauwelijks in kwaliteit vooruit gegaan. Hoog tijd om er wat aan te doen.

BoomStick met iPhone

De BoomStick werkt met alle oordopjes

De BoomStick zorgt ervoor dat jouw gratis EarPods (of andere oordopjes) beter klinken dan de dure oordopjes die je in de Apple Store vindt. BoomStick gebruikt een speciaal algoritme om het geluid te verbeteren. Je sluit het apparaatje aan op de 3,5mm aansluiting van de smartphone en daar koppel je vervolgens de oordopjes weer aan. De BoomStick versterkt het geluid, verrijkt de bassen en verbetert de akoestische niveau’s. Je drukt op de knop om de BoomStick te activeren en je hoort (als het goed is) meteen het verschil. Met de Boost-mode kun je in een vliegtuig of andere luidruchtige omgeving het geluid nog iets meer verbeteren. De ingebouwde batterij gaat zo’n 14 uur mee. Nadeel is wel dat je het apparaatje ondanks z’n lichte gewicht merkbaar aan de oordopjes voelt hangen.

Nu zou je er natuurlijk voor kunnen kiezen om voortaan lossless muziek te gaan luisteren, voor een zo hoog mogelijke audiokwaliteit. Maar soms ben je daartoe niet in de gelegenheid of heb je nog opnames die van mindere kwaliteit zijn. In dat geval komt de BoomStick van pas.

BoomStick in zilverkleur

Het algoritme dat BoomStick heeft ontwikkelt analyseert de muziek en bepaalt welke delen moeten worden versterkt met ‘psycho-akoestische’ bassen, breder bereik en hogere frequenties.

Zou het werken? Tja, da’s op afstand moeilijk te beoordelen. Een onafhankelijk onderzoek dat de fabrikant liet uitvoeren zou wel hebben aangetoond dat 92% van de testers verschil merkte.

BoomStick heeft er bewust niet voor gekozen om eigen oordopjes uit te brengen, want dat is nogal een avontuur in een toch al verzadigde markt. Liever maken ze een accessoire dat met elk type oordopjes werkt. Het team wil het algoritme ook verwerken in een app, maar dat zal problemen opleveren bij de iPhone. Apple verbiedt namelijk dat je met de audio-uitvoer van de iPhone gaat ‘klooien’.

BoomStick nu in pre-order

De BoomStick is verkrijgbaar in zwart en zilver en is te preorderen voor $99. Vanaf maart ontvang je je exemplaar. Later is het apparaatje ook bij gewone winkels te koop.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juli 2016, 12:35
Categorie Accessoires
Onderwerpen muziek, oordopjes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.