iKids week 26: Mr Shingu’s Paper Zoo, Flip-flap boerderij en een nieuwe Juf Jannie

In de rubriek iKids week 26 aandacht voor Mr Shingu’s Paper Zoo, Flip-flap boerderij en Juf Jannie - letters flitsen voor kinderen.
Richard Borgman - · Laatst bijgewerkt:

Shingu logoToen de Tamagotchi in 1996 uitkwam, ontketende het een wereldwijde rage. Ook Nederland viel massaal voor het virtuele huisdier dat in een paar pixels op een klein schermpje verscheen. Hoewel het fenomeen min of meer verdwenen is, bleek het verzorgen van een virtueel huisdier een blijvend favoriet tijdverdrijf van jong en soms zelfs oud. Die invloed zien we terug in Mr Shingu’s Paper Zoo die we in deze editie van de rubriek iKids behandelen. Naast deze game met zelf gevouwen dieren besteden we ook aandacht aan Flip-flap boerderij en de educatieve app Juf Jannie – letters flitsen voor kinderen.

Mr Shingu’s Paper Zoo

Mr Shingu's Paper ZooDe ontwikkelaars van Mr Shingu’s Paper Zoo noemen hun creatie een kruising tussen origami en Tamagotchi. Kinderen kunnen een dier ontwerpen en deze tot leven laten komen. Kies bijvoorbeeld een panda, nijlpaard of tijger en het spel schotelt je een vel papier voor om dat beestje te gaan vouwen. Ga daarna met je vinger over een lijn om een vouwlijn te maken en verplaats een balletje om het papier dubbel te vouwen. Kies vervolgens een geslacht en kleur de vlakken in om je eigen creatie te maken. De dieren komen tot leven in een omgeving waarin ze rondlopen, slapen en spelen. Het komt dan aan op verzorging: gooi groente en vissen, ruim de uitwerpselen op en zorg dat ze spelletjes spelen. Met verdiende muntjes schaf je speelgoed, achtergronden en andere voorwerpen voor de speelwereld aan.

Het spel kent allerlei grappige manieren om interactie te hebben met de speelwereld. Schuif bijvoorbeeld twee wolken bijeen om het te laten regenen. En wil je een baby maken, dan heb je eerst een huis nodig, vouw je daarna een hart en schuif je een mannetje en een vrouwtje op de het hart om een nieuw leven te creëren. De app heeft helaas geen Nederlandse schermteksten, maar de uitleg is voor ouders simpel te vertalen naar instructies voor de kleintjes. Een leuk detail voor de origami-liefhebbers: grootmeester Fumiaki Shingu gaf tijdens de ontwikkeling van dit creatieve verzorgingsspel advies over het gebruik van de Japanse papiervouwkunst.

Downloaden: Mr Shingu’s Paper Zoo (€4,49, universeel, iOS 4.3+)

Flip-flap boerderij

Flip-flap boerderijFlip-flap boerderij is een vrolijke Nederlandstalige app van uitgeverij Gottmer, waarvan we eerder al een prachtige Assepoester-app bespraken. De creatieve mogelijkheden van Flip-flap boerderij zijn iets minder uitgebreid dan de in dit artikel beschreven vouwkunsten van Mr Shingu’s Paper Zoo. In Flip-flap boerderij kies je eerst de juiste onder- en bovenkant van een dier voordat een van de verhaaltjes begint. Het door een kinderstem vertelde verhaal kent mooie geanimeerde tekeningen en hier en interactieve elementen die leuk zijn om te ontdekken, zoals kuikentjes die uit hun ei kruipen. De dieren en locaties komen telkens terug in de verschillende verhaaltjes, zodat je echt het idee hebt de boerderij steeds beter te gaan kennen.

De app Flip-flap boerderij is tijdens de introductieperiode te koop voor €1,79. Let goed op of de aanbieding nog geldig is op het moment dat je de app wilt aanschaffen.

Downloaden: Flip-flap boerderij (€1,79, iPhone 4+, iPad 2+, iOS 4.3+)

Juf Jannie – letters flitsen voor kinderen

Juf Jannie letters flitsenJuf Jannie is geen onbekende in de Nederlandse App Store. De Nederlandse apps zien er dan misschien soms wat minder gelikt uit dan grotere internationale producties die gelokaliseerd zijn in het Nederlands, maar qua inhoud zijn het vaak aanraders. In de nieuwste app van Juf Jannie gaat het over twee termen die niet iedereen iets zeggen: letters flitsen en woorden automatiseren. Letters flitsen betekent ze heel kort laten zien. Letters automatiseren betekent deze letters meteen herkennen zonder er al te lang bij stil te staan. Juf Jannie – letters flitsen voor kinderen is een app voor iPhone en iPad waarmee kinderen deze oefeningen kunnen uitvoeren in verschillende standen. Luister bijvoorbeeld goed welke klank wordt uitgesproken en schuif de juiste letter naar het doel of kies de juiste uitspraak uit drie geluidsfragmenten. Deze educatieve app is gemaakt voor kinderen van 4 t/m 6 jaar.

Downloaden: Juf Jannie – letters flitsen voor kinderen (gratis, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 11:02
Categorie Apps
Onderwerpen boerderij, ikids, juf jannie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.