Voltmaker: iPhone-accu volslingeren met speciale accu

De Voltmaker is een iPhone-accu die je heen en weer kunt slingeren om de batterij eventjes snel op te laden.

VoltmakerDat een externe accu voor je iPhone-accu lang niet altijd met een stopcontact opgeladen hoeft te worden, was bij ons al bekend. We hebben in het verleden al de nodige slimme oplossingen met zonnepanelen en zelfs een hendeltje gezien. De nieuwe Voltmaker kan je iPhone opladen door de gehele batterij met een polsbeweging heen en weer te zwiepen. Hierdoor wordt er kinetische energie gegenereerd die in de accu wordt opgeslagen.

Voltmaker 2De Voltmaker heeft een 2.000mAh-accu, waarmee je de iPhone zo’n anderhalf keer volledig kunt opladen. Het duurt alleen wel even om die batterij weer vol te slingeren. Volgens de makers ben je tot drie uur bezig om met het alternatieve oplaadsysteem de accu op te laden. De slingertechniek is vooral bedoeld om een klein beetje stroom voor je iPhone te verzamelen, zodat je bijvoorbeeld nog snel één telefoontje kunt plegen. Ook kun je de batterij gebruiken voor een zaklamp die achterop de batterij zit.

Je bestelt een Voltmaker door 89 dollar op Indiegogo te doneren. De makers hopen in oktober 2013 de eerste exemplaren te versturen. Het betreft hier alleen wel een streng crowdfundproject: lukt het niet om 200.000 dollar binnen iets meer dan een week te verzamelen, dan wordt bij niemand het geld afgeschreven en krijg je de batterij ook niet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juni 2013, 17:05
Categorie Accessoires
Onderwerp indiegogo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.