Meerkat app icon

Meerkat laat je nu makkelijker vrienden vinden

Meerkat voor iOS laat je nu vrienden opzoeken uit je adresboek. Ook worden streams uitgelicht met Mobbing en ondersteunt de app Facebook.

Meerkat app screenshotEen update voor de Meerkat iOS-app voegt ondersteuning voor je iPhone-adresboek toe. Het is hierdoor makkelijker om vrienden te vinden die de app ook gebruiken. De nieuwe Mobbing-functie gaat er daarnaast voor zorgen dat populaire streams nog meer aandacht krijgen. Verschijnt er een kleine meerkat in een ruimteschip bovenop je stream? Dan wordt je stream uitgelicht op de voorpagina van Meerkat.

Met Meerkat kun je een livestream bieden voor je vrienden. Bij iedere stream wordt er een tweet verstuurd en krijgen je Meerkat-vrienden een pushbericht, zodat ze zo snel mogelijk op de hoogte zijn. Bovenop de video is het vervolgens voor kijkers mogelijk om commentaar te leveren.

Meerkat heeft inmiddels concurrentie van Periscope, een app met vergelijkbare functie die door Twitter zelf wordt aangeboden. Met de nieuwe update speelt Meerkat slim in op deze concurrentie: de app heeft nu namelijk ondersteuning voor Facebook. Je livestreams worden hierdoor op je Facebook-tijdlijn geplaatst.

Lees ook: Meerkat versus Periscope

We wachten nog steeds op een functie waar veel gebruikers naar vragen: de mogelijkheid om horizontale videostreams aan te bieden. Op het moment kun je de iPhone alleen verticaal houden tijdens het streamen van video. Kantel je de iPhone, dan wordt er een groot deel van het beeld weggesneden

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 mei 2015, 10:45
Categorie Apps
Onderwerp meerkat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.