iCulture iKids logo

iKids week 30: Tiny Builders, My Dolphin Show en Prune

In de iKids van week 30 lees je alles over dolfijnenshows opvoeren met My Dolphin Show, lekker bouwen in Tiny Builders en rustig puzzelen met Prune.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo Deze week bespreken we twee gloednieuwe apps en een flinke update. Zoekplaat-app Tiny Builders komt aan bod, maar ook de nieuwste wereld in de populaire applicatie My Dolphin Show. In die eerste app kunnen de allerkleinsten op een bouwplaats met grote machines spelen, in My Dolphin Show kunnen kinderen voortaan ook een dolfijnenshow met jungle-thema neerzetten. Maar dé verrassing van deze week is overduidelijk Prune, een prachtig vormgeven en kalmerende puzzel-applicatie die een soort Bonsai boompje in je broekzak blijkt te zijn. Het spel is geschikt voor alle leeftijden en zal jong en oud intrigeren.

Tiny Builders

Na succesvolle applicaties als Kleine luchthaven en Brandweermannetjes is er nu Tiny Builders, een app van dezelfde ontwikkelaar waarmee kinderen grote machines kunnen besturen en bouwprojecten organiseren. Zet bijvoorbeeld een wolkenkrabber in elkaar met de hijskraan, leg zelf een weg aan met een rolwagen of ga op zoek naar water met een grondboor. Alle bouwvakkers en machines zijn naar eigen smaak aan te passen, van de ruiten op het shirt van de klusser tot de kleur van de graafwagen. Eenmaal op de bouwplaats zijn overal animaties te bewonderen en verhalen te vinden. Kinderen kunnen dus naar hartenlust tikken en vegen, zonder tijdslimiet of spelregels. En, ook leuk: als je de radio aanzet doet iedereen op de werkplaats een dansje. Tiny Builders is Nederlandstalig, geschikt voor kinderen van 2 tot 6 jaar, en maakt geen gebruik van in-app aankopen.

Prune

Eens in de zoveel tijd verschijnt er een applicatie in de App Store die wat betreft originaliteit ver boven de concurrentie uitstijgt. Prune is zo’n app. In dit puzzelspel probeer je een boom zoveel mogelijk te laten opbloeien door de takken op het juiste punt bij te snoeien en te zorgen dat ze het zonlicht kunnen bereiken. In dat zonlicht raken de takken in bloei, bij voldoende bloesem is het level behaald. Naarmate het spel vordert moet je steeds meer hindernissen omzeilen die de bloei van jouw boompje in gevaar brengen. Prune krijgt vooral lof omdat de prachtige illustraties en serene muziek enorm rustgevend zijn, terwijl spelers wel degelijk hun hersens moeten kraken. Knap gedaan. De ontwikkelaar brengt Prune niet per se in de markt als app voor kinderen (voor 4 jaar en ouder, vermeldt de App Store), maar wij zien in dit spel de ideale kinder-app. Niks geen drukke en flitsende animaties, niks geen opdringerige advertenties of in-app aankopen. Gewoon een goed spel, verrassend én mooi gemaakt. Grote kans dat het hele gezin met Prune aan de slag wil.

My Dolphin Show

Naast nieuwe applicaties is er deze week ook een grote update in de App Store te vinden. My Dolpin Show, een vrolijke app waar we eerder over hebben geschreven, heeft een hele nieuwe wereld erbij gekregen. Daardoor zijn nu achttien extra levels beschikbaar en in totaal zes werelden te ontdekken. In het populaire spel vermaak je het publiek door een dolfijnenshow op te voeren met allerhande attributen. De nieuwste wereld heeft een exotisch jungle-thema, inclusief nieuwe jungle-outfits voor de dolfijnen. My Dolpin Show is gratis te downloaden en maakt gebruik van in-app aankopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:54
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.