filmposter-steve-jobs-man-machine

Eerste trailer van ‘Steve Jobs: The Man in the Machine’ toont duister portret

De eerste trailer van 'Steve Jobs: The Man in the Machine' is verschenen. Apple is niet blij met de documentaire, die een duister portret van Steve Jobs schetst.

Filmmaatschappij Magnolia Pictures heeft de eerste trailer vrijgegeven voor de documentaire ‘Steve Jobs: The Man in the Machine’. Als je begin dit jaar op de technologieconferentie SXSW 2015 was, had je al een sneak preview kunnen zien van deze documentaire. Zo niet, dan kun je vanaf 4 september terecht in een beperkt aantal bioscopen. ‘Steve Jobs: The Man in the Machine’ is niet bedoeld als blockbuster, maar als een film voor de echte liefhebbers, geregisseerd door Oscar-winnaar Alex Gibney.

filmposter-steve-jobs-man-machine

De film portretteert Jobs als een visionair en als hardvochtig leider van een technologiebedrijf. Binnen Apple zal niet erg enthousiast zijn gereageerd op het beeld dat wordt geschetst. Apple-topman Eddy Cue laat via Twitter weten, dat hij het niet eens is met het portret; hij had liever een positievere insteek gezien. “Het is geen afspiegeling van de Steve die ik kende”, vertelde hij eerder dit jaar.

Toen de film op SXSW in premiere ging, zouden Apple-medewerkers uit de filmzaal zijn weggelopen, omdat ze het niet eens waren met de manier waarop Jobs werd neergezet. Apple weigerde enige medewerking aan deze derde film, gemaakt na het overlijden van Jobs. Eerder bespraken we op iCulture de Jobs-film met Ashton Kutcher en later dit jaar gaat de Steve Jobs-film van Aaron Sorkin in premiere. Maar vanuit het hoofdkwartier in Cupertino is men vooral enthousiast over de biografie ‘Becoming Steve Jobs’, geschreven door een journalist die lange tijd contacten met Jobs onderhield.

De trailer van de documentaire start optimistisch, met beelden van Steve Jobs die de originele iPhone introduceert. Verderop wordt het al wat grimmiger. Behalve Alex Gibney werkte ook Gaby Darbyshire eraan mee, als uitvoerend producent. Zij werkte voorheen als COO voor mediabedrijf Gawker.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2015, 11:00
Categorie Apple
Onderwerpen apple, steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.