iShows-2-icon

iShows 2 houdt je tv-serie verslaving overzichtelijk

Fanatiekelingen op het gebied van tv-series kunnen wel een beetje hulp gebruiken om al die verschillende shows te ordenen. iShows 2 helpt je daarbij, zodat je altijd weet wat je kunt kijken en wanneer er nieuwe afleveringen verschijnen.

iShows-2-icon

Dankzij streamingdiensten als Netflix en HBO is het volgen van series gemakkelijker dan ooit. Een aflevering start je met een druk op de knop, en voor je het weet ben je verslaafd aan tientallen series, die ook allemaal nieuwe seizoenen krijgen. iShows 2 brengt orde in je serie-chaos, zodat je precies weet wat je kunt kijken.

Het minimalistische design van iShows 2 geeft de app een stijlvol uiterlijk, maar levert ondertussen niet in op het gebied van mogelijkheden. Zo kun je nieuwe series toevoegen door op het plusje te tikken, maar kun je afleveringen ook snel als ‘gezien’ markeren door met je vinger van rechts naar links te vegen over de foto van een serie.

iShows-2 iShows-2-Series

Lees ook: Vijf iOS-apps voor de fervente filmkijker

Veel mogelijkheden

Het duurt even voordat je alle mogelijkheden onder de knie hebt, maar ook als je alleen bij wilt houden welke series je wel of niet gezien hebt, kun je met iShows 2 uit de voeten. Iedere aflevering van een serie bevat ook een kleine samenvatting en bijbehorende afbeelding, al duurt het wel lang voordat deze geladen zijn. De algemene pagina van een serie bevat daarnaast ook de acteurs die er aan meewerken, en geeft suggesties voor soortgelijke series om te kijken.

Hoewel iShows 2 een gratis app is, zul je als fanatieke seriekijker al snel naar de volledige versie over moeten stappen voor €3,99. Met de gratis variant kun je namelijk maar vier series tegelijk in de app zetten, waar veel mensen waarschijnlijk geen genoeg aan hebben. Wel is het een handige manier om de app vrijblijvend te proberen.

Als je de mogelijkheden van iShows 2 verder uit wilt breiden, kun je overwegen om een Trakt.tv-account aan te maken, een optie die jammer genoeg ontbreekt in de soortgelijke app TVShow Time 5. Zo heb je altijd een backup van je serie-collectie die je ook kunt synchroniseren tussen verschillende apparaten. Dit is overigens niet verplicht, en ook als je het gewoon leuk vindt om in kaart te brengen welke series je allemaal volgt, ben je bij iShows 2 aan het juiste adres.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2015, 15:07
Categorie Apps
Onderwerp tv-series

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.