iCulture iKids logo

iKids week 16: SimplePlanes, My Playhome Hospital en Nasty Goats

In deze iKids voeren we geiten rommel in Nasty Goats, bouwen we vliegtuigen in SimplePlanes en ontdekken we het ziekenhuis in My Playhome Hospital.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo Het fraaie SimplePlanes (link) is al een tijdje in de App Store te vinden, maar was – shame on us – nog nooit op deze plek besproken. Na de laatste update, die onder andere tien nieuwe levels bevat, is er werkelijk geen enkele reden meer om deze bijzondere vliegtuigbouw-app nog langer te negeren. Verder in deze iKids: de nieuwste My Playhome (link) laat kinderen spelenderwijs het ziekenhuis ontdekken en het verslavende Nasty Goats (link) draait om gekke geiten, die zo weinig mogelijk obstakels mogen raken.

My PlayHome Hospital

Na het goed gewaardeerde My PlayHome School is nu My PlayHome Hospital uitgebracht: een app waarmee kinderen tot 5 jaar op speelse wijze het ziekenhuis kunnen verkennen. De applicatie is in feite een soort virtueel poppenhuis, waarin kinderen bijvoorbeeld patiënten kunnen verzorgen of in de ambulance kunnen racen, maar ook zelf het lijdend voorwerp spelen en een röntgenfoto laten maken. In My PlayHome Hospital zijn wederom geen scores te behalen en is er geen sprake van tijdsdruk. Daardoor kunnen kleintjes rustig door de wondere wereld van het ziekenhuis wandelen, en in iedere ruimte eigen verhalen verzinnen. Een aanrader!

Nasty Goats

Nickelodeon heeft duidelijk door dat zij met het populaire Sky Whale een succesformule in handen hebben. Hun nieuwste app Nasty Goats heeft opvallend veel dingen van Sky Whale weg, maar biedt gelukkig genoeg nieuwe uitdagingen om geen slap aftreksel te zijn. In Nasty Goats moeten kinderen van 9 tot 11 jaar twee geiten aan hetzelfde touw langs obstakels zien te navigeren en ondertussen zorgen dat de beesten zoveel mogelijk rotzooi binnen krijgen. Schoenen, gloeilampen, tennisrackets: niets is de hongerige geiten te gek. Onderweg zijn bovendien power-ups en bizarre outfits te verzamelen die het spel nog drukker en vrolijker maken. Voor een gratis applicatie heeft Nasty Goats veel in petto.

SimplePlanes

Wie kleine bouwers of piloten in spé in huis heeft moet echt eens naar SimplePlanes kijken. In die bijzondere applicatie kunnen kinderen van 4 jaar en ouder namelijk eigen vliegtuigen ontwerpen en bouwen, en wel op zeer professionele wijze. Kies de juiste vleugels, las de onderdelen aan elkaar, plaats de motoren en kijk daarna of jouw creatie kan blijven vliegen. Elke aanpassing aan het ontwerp heeft invloed op de besturing, net als in het echte leven. Om het spannend te maken kun je langs verraderlijke ravijnen scheren, of landen op een vliegdekschip. Pas bovendien op dat je niet uit de lucht wordt geschoten, het gevaar is overal. SimplePlanes is zeker aan de prijs, maar wat ons betreft elke eurocent waard. Wie de app aanschaft heeft bovendien de beschikking over meer dan vijftigduizend modellen van andere gebruikers, van passagiersvliegtuigen tot levensechte kisten uit de Tweede Wereldoorlog.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:51
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.