iCulture iKids logo

iKids week 52: Sago Mini Sprookjes, Hup, Thomas! en meer

In de iKids van week 52 bespreken we Sago Mini Sprookjes, zelf verhalen creëren, racen we met Thomas de locomotief en creatief met paarden in Pony Style Box
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logoNa het vallen van de eerste wintersneeuw is het einde van het jaar alweer in zicht, en dus ook de laatste iKids van 2014. In deze editie bespreken we Sago Mini Sprookjes, een app waarmee kinderen een wereld vol sprookjesfiguren kunnen ontdekken en ouders eigen verhalen bij kunnen verzinnen. Voor jonge racefanaten is Hup, Thomas! uitgebracht, een app die kinderen met hun eigen locomotief tegen de computer of vriendjes laat rijden. Voor dierenliefhebbers is het creatieve Pony Style Box tot slot nog een aanrader, een geestige applicatie waarmee je een eigen showpony kunt opdoffen. Tot volgend jaar!

Sago Mini Sprookjes

In Sago Mini Sprookjes woont Jinja de kat in een sprookjesbos vol figuren die deels gebaseerd zijn op echte sprookjes. Draken bijvoorbeeld, en kabouters en kikkerprinsen. Voor het slapen trekt Jinja met zijn toverstaf en tovervleugels nog even het bos in, om daar bijzondere personages te ontmoeten. Bijvoorbeeld een lieve eenhoorn, een bonenstaak die je water kunt geven of een paars monster in een vijver. Jinja vliegt precies de kant op die jij wil, en kan ieder figuur betoveren. Sago Mini Sprookjes is een fraaie app voor bij het slapengaan, met meer dan genoeg animaties om te bekijken of een verhaal omheen te verzinnen. Geschikt voor kinderen van 2 tot 4 jaar oud.

Pony Style Box – Verkleed je paarden

De makers van Knuffel Zoo en het recentelijk besproken Slaap Lekker Circus hebben een nieuwe Nederlandstalige app gebracht, die ditmaal om het versieren van pony’s draait. In de applicatie voor kinderen van 6 tot 8 jaar zijn vijf verschillende paarden beschikbaar, met eigen karakters en danskwaliteiten. Om te beginnen kan er een gezellige knol worden uitgekozen, om deze vervolgens te wassen en föhnen, een raar kapsel aan te meten, met accessoires te behangen en te versieren met verf en stickers. Daarna is het alleen nog een kwestie van een mooi zadel uitzoeken en dansen maar. Leuk extraatje: iedere danspas kun je met de camera vastleggen en opslaan in je galerie. Een aanrader voor paardenliefhebbers en creatievelingen.

Thomas en zijn vriendjes – Hup, Thomas!

Thomas de locomotief en zijn vrienden kennen jullie misschien al uit de bekende televisieserie, maar nu is er ook een app uitgebracht, die kinderen van 5 jaar en jonger lekker tegen elkaar laat racen. In de applicatie kun je tegen de computer spelen maar ook tegen een vriendje of vriendinnetje. Door snel achtereen op de groene knop te drukken gaat de locomotief steeds harder rijden; onderweg krijg je snelheidsboosters die je op het juiste moment moet inzetten. Tijdens de wedstrijd zullen kinderen allerlei 3D-omgevingen doorkruisen, van het platteland tot een wereld vol kastelen. Hup, Thomas! is gratis, maar na het installeren is alleen de wereld van Thomas de locomotief beschikbaar. Andere werelden met nieuwe locomotieven kosten €2,69 per stuk en voor €8,99 kun je de gehele app uitspelen. Voor wie dat iets te gortig vindt: met de gratis wereld is ook genoeg lol te beleven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:57
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.