iCulture iKids logo

iKids week 42: Monster Moves, DNA Play en Los Aliens

De iKids van deze week draait helemaal om monsters. Zo gaan we puzzelen met DNA Play en Los Aliens en dansen met fantasiewezens in Monster Moves.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo Halloween komt er weer aan, wat betekent dat veel monsters weer tevoorschijn komen. Zo ook in de App Store. Bijvoorbeeld in Los Aliens, een gratis puzzelspel waarmee kinderen steeds een nieuw stukje heelal leren kennen. Of in DNA Play, een app die draait om monsters bouwen door met DNA te puzzelen. Kers op de taart is Monster Moves van ontwerpbedrijf IDEO, ook wel bekend van video-app Spark en kinder-app Balloonimals. Hun nieuwste creatie draait om futuristische wezens, waarmee kinderen kunnen dansen. Monsters, animaties en muziek, een prima combinatie.

DNA Play

Ontwikkelaar Avokiddo, bekend van puzzelspel Thinkrolls, heeft deze week een nieuwe app uitgebracht. DNA Play laat kinderen van 4 tot 10 jaar spelenderwijs met DNA kennismaken door ze eigen monsters in elkaar te laten zetten. Door de juiste DNA-strips in elkaar te klikken nemen geestige monsters langzaam een nieuwe vorm aan: eerst de romp, daarna een gezicht en ledematen. Tijdens de metamorfose gaan de monsters stug door met hun dagelijkse activiteiten, zoals slapen, dansen en eten. Nog niet tevreden met de uitkomst? Door op de monsters te drukken kun je lichaamsdelen ook nog eens laten muteren. Zo krijgt jouw creatie plotseling zes ogen, of veranderen zijn armen in vinnen. Volgens de makers zijn er uiteindelijk 200 miljard unieke monsters te creëren. Zo’n getal is natuurlijk lastig te controleren, maar dat er veel mogelijk is zullen wij niet ontkennen. DNA Play maakt geen gebruik van taal en is vrij van advertenties of in-app aankopen.

Los Aliens

De gratis kinder-app van deze week is Los Aliens, een prima spel dat zich in de ruimte afspeelt. Door puzzels op te lossen verken je als alien steeds een nieuw stukje van het heelal, waar hij (of zij?) nieuwe buitenaardse vrienden kan zoeken. De puzzels spelen zich af op een futuristisch schaakbord, waarbij jouw alien zich gedraagt als het paard (en dus alleen in L-patronen kan worden verplaatst). De 170 levels worden naarmate je verder in het spel komt steeds uitdagender, met steeds minder zetten om het gewenste resultaat te behalen. Bij sommige levels kun je nieuwe aliens en ruimteschepen vrijspelen, zodat er steeds meer variatie komt. Los Aliens maakt gebruik van in-app aankopen, maar wie het slim speelt zal nooit zijn portemonnee hoeven trekken.

Monster Moves

Na al dat gepeins en gepuzzel is het hoog tijd voor ontspanning, en ook daar is deze week een app voor: Monster Moves. Wie de applicatie heeft gemaakt belooft veel goeds – namelijk het wereldberoemde ontwerpbedrijf IDEO – maar ook de app zelf is de moeite waard. Daarmee kunnen kinderen tot 5 jaar de choreografie bepalen van dansende monsters, door danspassen in allerlei volgordes achter elkaar te zetten. Laat een wezen met zes ogen achteruit een koprol doen, of zorg dat een blauw monstertje danst als een Egyptische farao. Of laat drie monsters tegelijk swingen op een zelfgekozen locatie, want dat kan met deze leuke app ook. Er is geen goed of fout, Monster Moves draait echt om vrij spelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:54
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.