Apple Watch gold

Apple Stores krijgen speciale kluis voor gouden Apple Watch

Apple gaat kluizen inbouwen in Apple Stores, om de gouden Apple Watch-exemplaren veilig te kunnen opbergen. Er zitten speciale opladers in.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple Watch 1Apple Stores zijn in toenemende mate doelwit van ramkraken. Dat is wel te begrijpen: een pallet iPhones neemt niet zoveel ruimte in beslag en vertegenwoordigt een enorme waarde. Als straks de Apple Watch in de winkel ligt, geldt dat nog eens extra. Die is nog kleiner en vooral de gouden variant kan behoorlijk prijzig gaan worden. Vandaar dat Apple maatregelen gaat nemen: net als bij een traditionele juwelier komen er in de Apple Stores kluizen te staan waarin de dure Apple Watch Edition wordt bewaard, zeggen bronnen.

De kluizen zijn bedoeld om de voorraad nog onverkochte modellen op te bergen, maar ook om ‘s nachts de demo-modellen uit de winkel te kunnen bewaren. Apple laat de kluizen op maat maken. Ze zijn voorzien van MagSafe-opladers, zodat de horloges ‘s nachts kunnen laden. In een aantal winkels is Apple al begonnen met het installeren van de kluizen. Er zijn nu 447 Apple Stores, waarvan 182 buiten de VS, bleek onlangs uit de kwartaalcijfers. Een groot deel daarvan zal moeten worden voorzien van een kluis.

Waarschijnlijk zal de verkoop van de gouden Apple Watch Edition iets anders verlopen dan bij de normale modellen van staal en aluminium. Volgens bronnen is Apple al bezig met het maken van plannen om de Apple Store-indeling aan te passen, zodat er ruimte komt voor uitgestalde Apple Watch-modellen en de bijbehorende horlogebandjes. Volgens geruchten kunnen klanten de Apple Watch-modellen zelf uitproberen en ervaren hoe de verschillende kleuren en materialen van de horlogebandjes bevallen.

Half februari gaat Apple Amerikaanse winkelmedewerkers opleiden in Cupertino en Austin. Ook wil Apple dat half februari de eerste apps van bekende ontwikkelaars af zijn. De verkoop start echter pas in april 2015, heeft Tim Cook beloofd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2015, 15:57
Categorie Geruchten
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.