iCulture iKids logo

iKids week 24: Loopimal, Spelletjes voor peuters en meer

In de iKids van deze week gaan we muziek maken en dansen met de dieren van Loopimal, memory spelen in Memomal en puzzels maken in Spelletjes voor peuters.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo Ouders die geregeld de App Store afstruinen zullen vast wel eens apps van The Barn of Kinder Kids tegenkomen. Hun applicaties zijn te herkennen aan dertien-in-een-dozijn-namen als App voor peuters, Spelletjes voor peuters en Pret voor peuters en doen het in sommige gevallen behoorlijk goed in de ranglijsten. De hoogste tijd voor een plaatsje in de iKids. Verder bespreken we Memomal, een moderne variant op het alom bekende Memory. De aanrader van deze week is echter het grappige muziekspel Loopimal. De applicatie heeft leuke muziek en een originele opzet, maar het zijn de dansende dieren die de show stelen.

Loopimal

Na het leuke Miximal en Drawnimal komt ontwikkelaar Lucas Zanotto met een minstens zo geestige nieuwe app: Loopimal. In deze applicatie kunnen kinderen vanaf 6 jaar eigen composities maken met een reeks ingebouwde geluiden en knap gemaakte animaties. Begin met een dier en plaats daarna gekleurde toetsen in een bepaalde volgorde. Elke toets heeft een eigen ritme en melodie, waarop het dier een bijpassend dansje doet. Het geheel is onderdeel van een oneindige loop, waar kinderen naar hartenlust geluiden en beats aan kunnen toevoegen. Door extra dieren in de loop te plaatsen maak je het nóg gezelliger, want ieder dier heeft zijn eigen danspasjes. Schrik niet van de schijnbaar minimale opzet: kinderen – en zelfs volwassenen – zijn met dit spel waarschijnlijk uren zoet.

Spelletjes voor peuters

De laatste app van The Barn of Kinder Kids, genaamd Spelletjes voor peuters, bestaat uit acht legpuzzels die vervolgens veranderen in een spelletje. Zet bijvoorbeeld een politieauto in elkaar en ga daar na het volbrengen van de puzzel meteen mee op boevenjacht. Of bouw je eigen boot met houten puzzelstukken om er daarna een stuk mee te varen. Leuk gedaan! Twee puzzels (en de daarbij behorende spellen) zijn gratis, voor de rest van het pakket betaal je €2,99. Diezelfde formule – klein deel gratis, de rest via pittige geprijsde in-app aankopen – geldt eigenlijk voor alle apps van deze ontwikkelaar. Aan de andere kant: wie al hun applicaties installeert heeft sowieso meer dan vijf gratis spellen. Uitbreiden kan altijd nog.

spelletjes voor peuters

Memomal

Een app als Memomal is niet bijster origineel, maar kan desondanks de moeite waard zijn voor fans van puzzels en geheugenspelletjes. In het Memory-spel kunnen kinderen van 5 jaar of jonger kiezen uit een makkelijk level met 12 kaarten en een moeilijk level met 20 kaarten. Daarna kunnen ze door kaarten om te draaien allerlei dierenpaartjes herenigen. De vrolijke animaties, geluiden en de spiek-modus geven Memomal net dat beetje extra. Een ander pluspunt: de applicatie houdt bij hoeveel kaarten je hebt omgedraaid voordat je alle combinaties hebt gevonden, waardoor kinderen het tegen zichzelf of anderen kunnen opnemen.

Memomal

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:55
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.