iCulture iKids logo

iKids week 43: Bumba, Mr. Square en Silly Billy Hair Salon

In de iKids van week 43 gaan we muziek maken met Bumba de clown, delen we nieuwe kapsels uit in Silly Billy Hair Salon en dweilen we de vloer in Mr. Square.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logoDe Belgische clown Bumba is een beroemdheid onder peuters. Logisch dus, dat zijn nieuwste app op deze plek wordt besproken. Maar ook zonder Bumba is de iKids weer goed gevuld. Bijvoorbeeld met het slimme spelletje Mr. Square. De makers van deze app hebben het dweilen van een tegelvloer in een spel gegoten dat wonderbaarlijk genoeg uitdagend én verslavend is. Tot slot heeft Toca Hair Salon er sinds deze week een concurrent bij: Silly Billy Hair Salon, een applicatie die draait om dieren een nieuw kapsel aanmeten. Er valt weer meer dan genoeg plezier te beleven!

Silly Billy Hair Salon

Ontwikkelaar Wonderkind, bekend van Tiny builders en Brandweermannetjes, heeft een nieuwe app uitgebracht waarmee kinderen voor kapper kunnen spelen. Met één klant weliswaar, want het draait vooral om Sybrand het schaap de juiste coupe aanmeten. Kies een leuk kapsel of trek aan de hendel en laat je door de app verassen. Hoe meer de creatie van kinderen op het voorbeeld lijkt, hoe gelukkiger het schaap is. Kam zijn haren, verf zijn vacht of zet hem een mooie hoed op. Opvallend: de makers kiezen met deze app voor het eerst een nieuw verdienmodel, gratis met in-app aankopen. Het schaap kun je dus volledig onder handen nemen, maar voor drie andere dieren moet je wel in de buidel tasten. Gelukkig kun je via het aparte menu voor ouders in-app aankopen uitschakelen. Silly Billy Hair Salon is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of zes en volledig Nederlandstalig.

Bumba lalala

In clown Bumba’s nieuwste app kunnen kinderen tot 5 jaar samen met hem muziek maken. De kleintjes kunnen een voor een alle muziekinstrumenten aanraken om te kijken wat voor geluiden ze geven, de iets oudere kinderen kunnen meerdere instrumenten tegelijk bespelen en proberen echt muziek te maken. Wanneer je alle Bumbakarakters op een eigen podium zet vormen ze samen een orkest. De Nederlandstalige applicatie is vrij prijzig voor wat hij te bieden heeft, maar voor echte fans is dat waarschijnlijk geen obstakel. Gelukkig zijn er verder geen in-app aankopen.
screen480x480-9

Mr. Square

Het klinkt misschien gek, maar in deze app kunnen kinderen (en volwassenen) een dweil spelen die de vloeren boent. Door de juiste weg langs allerlei obstakels te kiezen zorg je dat alle tegels schoon worden, en je niet komt vast te zitten in een hoekje. Denk aan een labyrint, maar dan zonder weg terug. Met de munten die je tijdens het spelen verdient kun je nieuwe dweilen met gezichtjes aanschaffen en toegang tot bepaalde levels kopen. Dit is typisch zo’n spel dat goed in elkaar zit, maar waarbij de uitnodigingen om voor gratis munten een video te bekijken of jouw uitslag op social media te delen een tikkie te opdringerig zijn. Hopelijk binden de ontwikkelaars nog een beetje in, want los daarvan is dit een verslavend spelletje voor het hele gezin.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:53
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.