iFixit toont onderdelen van vijfde generatie iPod touch

iFixit heeft de vijfde generatie iPod touch opengemaakt en de componenten bekeken. De iPod touch blijkt lastig te repareren en is op veel plaatsen vastgekit. Er zit een A5-processor en 512MB RAM in.

ipod touch teardownReparatiebedrijf iFixit heeft de nieuwe iPod touch in handen gekregen en is meteen in de onderdelen gedoken om te kijken welke componenten Apple heeft gebruikt. De eerste exemplaren van de iPod touch zijn deze week bij de kopers terechtgekomen. Ze ontdekten: 512MB RAM van Hynix, een A5-processor van Apple en NAND-flashgeheugen van Toshiba. Verder zit er een Wi-Fi-module van Murata en een touchscreen-controller van Broadcom in. De gyroscoop is gemaakt door STMictroelectronics. Helaas blijkt de iPod touch niet zo makkelijk te repareren als de iPhone 5. iFixit had moeite om de behuizing te openen en toegang te krijgen tot alle componenten.

Omdat er geen externe schroeven aanwezig zijn, maar er wel twee lintkabels op de printplaat in de weg zitten die moeilijk te manoeuvreren zijn, krijgt de vijfde generatie iPod touch een repareerbaarheidsscore van 3 uit 10. Bij de iPhone 5 was nog sprake van het cijfer 7 uit 10. Repareren is volgens iFixit niet onmogelijk, maar wel lastig en kan duur uitpakken als er een onderdeel kapot gaat. Meerdere clips en kleefstrips houden de iPod touch samen, zodat er meer aan te pas komt dan met een schroevendraaier wat wrikken. Vervolgens kom je binnenin een lintkabel tegen, die door fabrikanten steeds meer gebruikt wordt, maar die het repareren lastiger maakt. De kabel bevat elektronische verbindingen voor volumeknoppen, microfoon, led-flitser en aan/uitknop. Ook heeft Apple bij de iPod touch een rubber-membraan gebruikt voor de homeknop, terwijl bij de iPhone 5 is gekozen voor een sterkere constructie. En voor wie benieuwd is naar de batterij: die zit vastgeplakt en vastgesoldeerd aan de printplaat en heeft een capaciteit van 1030 mAh, iets meer dan de 930 mAh van het vorige model.

ifixit-ipod-touch-3

ifixit-ipod-touch-2

ifixit-ipod-touch-4

ifixit-ipod-touch-5

ifixit-ipod-touch-7

Meer info: iFixit

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2012, 16:14
Categorie iDevices
Onderwerpen ifixit, ipod touch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.