iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Marktaandeel iOS in Nederland nu 13 procent

iOS heeft in Nederland een marktaandeel van 13%. Het moet daarbij besturingssysteem Android ruim voor zich laten. Die zag het afgelopen kwartaal het aandeel groeien naar 47 procent.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ios logoApple’s iOS had afgelopen augustus in Nederland een marktaandeel van 13 procent onder de verkochte toestellen. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van onderzoeksbureau GfK. Het laat zien dat het marktaandeel van iOS de afgelopen maanden stabiel is gebleven, ook in de periode dat er geen nieuwe iPhone uitkwam. Het hoogtepunt qua marktaandeel beleefde de iPhone in november 2011, vlak nadat de iPhone 4S op de markt kwam. Het marktaandeel onder de verkochte toestellen steeg daarbij in één klap van 9 procent naar 18 procent. Recentere cijfers van de maand september zijn helaas nog niet beschikbaar. We weten daarom niet in welke mate het marktaandeel weer is omhooggeschoten na de introductie van de iPhone 5.

In Nederland kiezen de meeste consumenten voor een Android-telefoon: van de verkochte telefoons is 47% voorzien van Android.

Let op dat het bij de genoemde cijfers gaat om marktaandeel onder verkochte toestellen, niet het werkelijke marktaandeel van toestellen die in gebruik zijn.

marktaandeel-smartphones-augustus-2012-1

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2013, 10:47
Categorie iDevices
Onderwerpen ios 3, markt, nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.