icycle-thin-ice

Platformgame Icycle is Apple’s gratis App van de Week

De platformgame Icycle is een hilarisch spelletje met naakte man op een fietsje, waarbij je kleding moet verdienen voor de hoofdrolspeler. Hij is tijdelijk gratis via Apple's App van de Week.

icycle-icoon-grootEen naakte man op een fietsje, mag dat in de App Store? Jawel hoor, het kan als je de gratis App van de Week bent. Icycle: On Thin Ice is een hilarische platformgame in een aparte, nostalgische stijl. De game is gemaakt door studio Damp Gnat en wordt uitgebracht door Chillingo, tegenwoordig onderdeel van Electronic Arts.

Dat doet vermoeden dat Icycle een commerciële zevenklapper is, maar dat valt wel mee. De game bevat inderdaad in-app aankopen, maar op ook zonder die extra aankopen een leuke game om te spelen. De reviews in de App Store zijn relatief goed en roemen vooral het aparte karakter van de game. In Icycle moet je besneeuwde werelden gaan verkennen en daarbij kleding verdienen voor de hoofdpersoon, die naakt op een fietsje en in een winkelwagentje door de game beweegt. De humor en de leuke landschappen met bijbehorende geluidseffecten en visuele grapjes maken de game extra aantrekkelijk.

icycle-thin-ice

Er zitten 80 missies in de game, waarbij je kleding gaat unlocken voor hoofdpersoon Dennis. De inspiratie voor deze game kwam uit verschillende bronnen namelijk kunst, film en comedy. Je kunt ook genieten van ouderwetse fietsen en een flitsende introductie, waarbij Dennis als een soort James Bond tekeer gaat. Je kunt Icycle nog tot aanstaande donderdag gratis downloaden.

icycle-iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 december 2014, 20:55
Categorie Apps
Onderwerpen app van de week, games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.