iculture-vandaag
iCulture Vandaag
iCulture Vandaag logo

iCulture Vandaag: dit was maandag 29 december 2014

Vandaag keken we op iCulture naar de risico's waaraan je iPhone blootstaat, we schreven over Apple's royalere geld terug-beleid en keken naar videostreamers.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iCulture Vandaag logoHet was vandaag een rustige dag op iCulture. Het belangrijkste nieuws? Dat Apple vanaf nu veel soepeler omgaat met geld terugvragen in de App Store en de iTunes Store. Heb je een app, muzieknummer of boek gekocht dat bij nader inzien blijkt tegen te vallen, dan kun je makkelijker je geld terugvragen. Tot wel 14 dagen na aankoop! Verder vond je op iCulture vandaag twee wat langere achtergrondartikelen: een interview met een ethisch hacker over de vier grootste gevaren die je met de iPhone loopt en een applijst waarin we uitleggen welke apps je kunt gebruiken om video te streamen via het draadloze netwerk. Handig, want je hoeft video’s niet meer op te slaan op de iPhone of iPad.

Alleen op iCulture

 • Beveilig je iPhone! Dit zijn de 4 grootste gevaren waar je je makkelijk tegen kunt wapenen. We
 • Waarom nog video’s op je iPhone of iPad zetten? Je kunt ze veel makkelijker streamen! Wij geven in onze appgids een overzicht van de beste apps om video’s via het netwerk naar je iPhone of iPad te streamen.

Nieuws

 • Apple geeft je voortaan 14 dagen de tijd om aankopen in de App Store en iTunes te annuleren en geld terug te vragen.
 • Er lagen dit jaar heel wat Apple-devices onder de kerstboom. Meer dan de helft van de cadeau gegeven smartphones en tablets was een iPhone of iPad.
 • Wil jij meespelen in een Steve Jobs-film? Dat kan! Het productieteam van de Aaron Sorkin-film zoekt figuranten – en je krijgt er ook nog voor betaald.
 • Apple Pay komt naar Europa. In de eerste helft van 2015 is het zover.

Apps

 • We reviewden de Nederlandse app Dull, waarmee je saaie momenten kunt opvrolijken door zinloze content van internet te bekijken.
 • De platformgame Icycle is uitgeroepen tot Apple’s gratis App van de week en is dus tot donderdag gratis te downloaden.

Rubrieken

 • In iCulture Deals hadden we een selfiestok met afstandsbediening en interessante afgeprijsde apps en games.

Meer Vandaag

weight watchers mobile nlApps die nieuw zijn of een update kregen en nog niet apart zijn besproken:

 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - De officiële Nederlandse app van Weight Watchers kan nu koppelen met je activiteitentrucker. Nog net op tijd voor het nieuwe jaar. Zie afbeelding.
 • Regenmelding (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 9.0+) - Deze app ondersteunt niet langer iOS 6. Ook werken de ‘Volg mij’-meldingen weer.
 • HomeWizard (gratis, iPhone/iPad, iOS 7.1+) - De app toont nu wanneer de batterijen van je weersensoren en Wattiger bijna leeg zijn.
 • Parkmobile Parkeren (gratis, iPhone/iPad, iOS 10.3+) - Grote update van deze parkeerapp. Voeg notities toe aan de parkeerhistorie en bekijk op de website welke parkeeropties je hebt gedaan. Ook is de app beter geoptimaliseerd voor iPhone 6.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 april 2015, 15:02
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.