iCulture Weekend: WhatsApp-alternatieven, iPhone 5c, Tim Cook en meer

In iCulture Weekend: Facebook Messenger als populairste WhatsApp-alternatief, Tumblr voor promotie iPhone 5c, zo geeft Tim Cook leiding en meer

iphone 5c groenDe overname van WhatsApp door Facebook legde verschillende alternatieve berichtenapps bepaald geen windeieren. Privacy leek opeens een belangrijk ding voor de doorsnee gebruiker. Maar uit een nieuw onderzoek zou blijken dat juist Facebook Messenger het populairste alternatief is. Verder afgelopen weekend onder meer: Apple zet Tumblr in voor de promotie van de iPhone 5c en hoe geeft Tim Cook leiding aan Apple?

Facebook Messenger als alternatief voor WhatsApp?

WhatsApp Telefoon spotlightDe overname van WhatsApp door Facebook heeft bij heel wat gebruikers een schokreactie teweeg gebracht. Maar liefst 30 procent van de Nederlandse WhatsApp-gebruikers wil overstappen, zo zou moeten blijken uit een onderzoek door Peil.nl van Maurice de Hond. Maar het onderzoek roept nogal wat vraagtekens op. Als privacy zo belangrijk is, waarom is Facebook Messenger dan het populairste alternatief? Maar liefst 35% van de ondervraagden ziet Facebook Messenger als de beste vervanger voor WhatsApp.

Meer lezen: ‘Nederlandse WhatsApp-overstappers zien Facebook Messenger als beste alternatief’

Meer nieuws dit weekend:

AccuWeather gooit hoge ogen met nieuw design

accuweatherAccuWeather kennen we vooral als leverancier van weergegevens bij verschillende applicaties, zoals Live Weer, Weather HD (nu Clear Day Free) en siri-alternatief Zypr. Zo zouden we bijna vergeten dat de weerdienst ook een eigen app heeft. Nou ja, vergeten… Dat had misschien ook iets te maken met het gedateerde uiterlijk dat de app had. Na een update heeft AccuWeather echter een strak design en een aantal fijne nieuwe functies. Techsite Wired noemde AccuWeather na de update zelfs mooier en bruikbaarder dan hun twee favorieten, Yahoo Weather en Dark Sky. De opzienbarende metamorfose valt overigens niet bij iedereen in goede aarde. Tech-journalisten mogen dan enthousiast zijn, in de App Store staan juist veel recensies van mensen die niet kunnen wennen aan het nieuwe ontwerp.

Meer lezen: Weerdienst AccuWeather gooit hoge ogen met nieuw design

Meer apps dit weekend:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2014, 10:35
Categorie Round-up
Onderwerp iculture weekend

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.