iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: NU.nl 4.0, AutoWeek, ViaProtect, SecuText en meer

AutoWeek, NU.nl en Duck Quiz: uitgever Sanoma heeft niet stilgezeten voor iPhone en iPad deze week - en er zijn nog meer leuke nieuwe apps.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

NU.nl 4.0 iPhone iPad vernieuwdUitgeverij Sanoma heeft van zich laten horen op de iPhone en iPad afgelopen week. De applicatie van nieuwssite NU.nl werd naar een hoger plan getild, AutoWeek kwam naast de iPhone ook op de iPad met een fraai nieuw design en tussendoor werd ook Duck Quiz nog uitgebracht. Maar we blikken terug op meer leuke en nieuwe apps. ViaProtect en SecuText willen je veiligheid bijbrengen en nPlayer en RealPlayer Cloud zijn oplossingen voor video kijken op iOS.


AG Keep EverythingKeep Everything – Hoe vaak gebruik je de kopieer-knop op de iPhone of iPad? De nieuwe app Keep Everything heeft er een nieuw doel voor gevonden. Elke keer als je een webpagina, artikel, afbeelding, een tweet of een video kopieert vanaf iOS, slaat Keep Everything hem op. De applicatie verzamelt de items op de achtergrond nadat je de app geactiveerd bent. Daarna kan je ze zonder internetverbinding terugkijken. Dankzij de gelijknamige Mac-app kan je dat ook doen op de desktop.
Downloaden: Keep Everything for Web (gratis, universeel, iOS 7.0+)

AG RealPlayer CloudRealplayer for Cloud – RealPlayer was ooit een videospeler die je liever niet op je computer wilde hebben. De app was relatief zwaar voor het systeem, zat vol met reclame en installeerde als je niet oppaste ook een balk in je webbrowser. Maar tijden veranderen: RealPlayer Cloud is nu vooral een handige app. De app is vanaf wereldwijd te gebruiken. Je krijgt bij aanmelding 2 gigabyte ruimte gratis waarmee vanaf de pc of Mac films en series op de iPhone en iPad kan zetten en bekijken.
Downloaden: RealPlayer Cloud (gratis, universeel, iOS 5.0+)

AG nPlayernPlayer – Mediaspeler nPlayer bestaat alweer een tijdje, maar is nu vernieuwd met interessante nieuwe functie, die de app beter met gevestigde spelers als VLC en Infuse laat concurreren. nPlayer voor iPhone en iPad is nu ook rechtstreeks geïntegreerd met Dropbox en Google Drive, zodat je alle bestanden die je in een van de clouddiensten hebt opgeslagen, voortaan ook in de app kunt openen.
Downloaden: nPlayer (€4,49, universeel, iOS 5.1+)

AG Current.lyCurrent.ly – Het nieuws volgen via Twitter is geen gekke gedachte. Nieuwssite NU.nl bekijkt via Twitter welk nieuws er speelt en ook het Nederlandse persbureau ANP analyseert zo welke nieuwsonderwerpen mensen bezig houden. Met de nieuwe Nederlandse iPhone-app Current.ly kan je ook zelf die werkwijze innemen. Ook als je geen Twitter-account hebt. “We willen op een gemakkelijke manier laten zien waar mensen het over hebben”, aldus de makers die hun pijlen naast Nederland ook op de Verenigde Staten richten.
Downloaden: Current.ly (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

AG HabitClockHabitClock – Je kán beter opstaan. Het ís mogelijk om even goed te strekken voordat je onder de douche stapt. En ja, het mag ook een koude douche zijn als je daarvan wakkerder wordt. De iPhone-app HabitClock is een applicatie die een stok achter de deur biedt voor een beter ochtendritueel. De app wekt je om je gewenste tijdstip en neemt meteen het ochtendprogramma met je door. Je kan je eigen gewoontes bij het opstaan bepalen, maar ook putten uit de ideeën van anderen.
Downloaden: HabitClock (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG ConnectConnect – De locatie van contacten zien via GPS is creepy, vinden de makers van Connect. In plaats daarvan hebben ze een zogenaamd ‘levend’ adresboek gemaakt, die de locatie van contacten van sociale netwerken haalt. Daar hebben vrienden deze informatie immers vrijwillig gedeeld. Zo zie je op een kaart waar contacten wonen, waar ze hebben ingecheckt en kan je ervoor kiezen om een notificatie te ontvangen als ze in de buurt zijn, op reis gaan of jouw woonplaats bezoeken.
Downloaden: Connect (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG Play'emPlay’em – Soms kom je op YouTube muziek tegen, die je hoe dan ook in een afspeellijst wil zetten. Een obscure cover of remix van een van je favoriete nummers bijvoorbeeld. De nieuwe Play’em app laat je alle muziek van YouTube doorzoeken en toevoegen aan eigen afspeellijsten. Handig voor huisfeestjes, als je iedereen op een simpele manier favoriete YouTube-nummers wil laten afspelen. Bij het maken van afspeellijsten laadt Play’em overigens de bijbehorende video’s niet, waarmee de app datavriendelijker is dan het recent verschenen Musx.
Downloaden: Play’em (gratis, iPhone, iOS 6.1+)

AG SecuTextSecuText – Je kan naar een andere chatapplicatie overstappen als je de privacy van berichten in WhatsApp in twijfel trekt, zoals het nu populaire Telegram of het veilige Threema. Maar je kan ook WhatsApp blijven gebruiken. De iPhone-app SecuText van de Nederlander Martijn Koopman zorgt ervoor dat je versleutelde berichten kan versturen per sms, iMessage, e-mail of WhatsApp Messenger. Je wisselt eenmalig een sleutel uit en verstuurt elkaar daarna afgeschermde berichten.
Downloaden: SecuText voor WhatsApp, SMS en Mail (gratis, universeel, iOS 6.0+)

AG NU.nl 4.0NU.nl 4.0 – De nieuwsapp van NU.nl is voorzien van een iOS 7-uiterlijk. De grote update naar versie 4.0 zorgt ook voor de langverwachte portretstand op de iPad. De oorspronkelijk voor halverwege 2013 geplande functionaliteit voert de hoofdmoot van de update voor de iPad. NU.nl 4.0 voor iPhone en iPad beschikt ook over de nieuwe categorie Entertainment. Verder zijn alle blauwe pagina’s met algemene informatie aangepakt.
Downloaden: NU.nl (gratis, universeel, iOS 5.0+)

AG AutoWeek.nlAutoWeek.nl 3.0 – “AutoWeek onwaardig”, “verouderd” en “nog niet af”. Het zijn enkele van de gebruikersrecensies voor de iPhone-app van AutoWeek.nl. De applicatie van de grootste autonieuwssite van Nederland vergaarde in amper een jaar tijd niet meer dan 32 beoordelingen met een gemiddelde van 2 sterren. Het was dus wel tijd voor een vernieuwde app – en die is er nu. AutoWeek.nl versie 3.0 is nu een universele app voor iPhone en iPad, heeft een flink opgefrist uiterlijk en toont ook de specifieke kanalen voor elektrisch rijden, oldtimers, supercars en meer. De app is ook interessant als je niet naar autonieuws op zoek bent.
Downloaden: AutoWeek.nl (gratis, universeel, iOS 5.1+)

AG ViaProtectViaProtect – Is de data op je iPhone wel goed versleuteld? Staan de clouddiensten die je gebruikt op Amerikaanse of misschien zelfs wel Chinese servers? Antwoord op die vragen krijg je van ViaProtect, een nieuwe app waarmee je kunt kijken of de data, dataverbindingen en sensoren in de iPhone goed beveiligd zijn. De app geeft je inzichten, die je eerder nog niet had. Installeer ViaProtect en je ziet op een metertje meteen of je gevaar loopt. In mijn geval was dat ‘Low. Minimal risk indicated’. Vervolgens blader je door naar de persoonlijke rapporten Organization (met welke servers praten de apps die je gebruikt?), Countries (waar staan die servers?) en Encrypted traffic (hoeveel procent van je dataverkeer is versleuteld?).
Downloaden: ViaProtect (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG HipstamaticHipstamatic Oggl – De fotofilterapp Oggl van Hipstamatic is nu ook geoptimaliseerd voor de iPad. Oggl kreeg afgelopen december nog een 2.0-update, waarbij het hoofdscherm compleet opnieuw is ingedeeld. Je kon er sindsdien ook fotocollecties mee aanleggen. Op het eerste gezicht maakte dat de app erg geknipt voor de iPad, maar toch moesten we nog een maandje of twee wachten op een officiële iPad-versie. Oggl is bedoeld om mooie foto’s te ontdekken, zelf foto’s te uploaden en collecties aan te leggen van foto’s die je inspireren.
Downloaden: Hipstamatic Oggl (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Alleen voor de iPad

AG Duck QuizDuck Quiz – Fans van Donald Duck kunnen hun hart ophalen: sinds kort is het Nederlandstalige Duck Quiz voor iPad in de App Store te vinden. In de uitgebreide app kunnen kinderen vragen beantwoorden over vijf verschillende onderwerpen: aardrijkskunde, dieren, Disney, Donald Duck of geschiedenis. De geestige applicatie is echter meer dan een simpele verzameling met vragen. Zo kunnen kinderen alleen of met meerdere kinderen spelen, verschillende niveaus kiezen en spelen met hun favoriete bewoner uit Duckstad.
Downloaden: Duck Quiz (€3,59, iPad, iOS 6.0+)

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.