iCulture Peilt: ‘iWatch mag hooguit 300 euro kosten’

De iWatch mag niet meer dan 300 euro kosten. Dit vinden lezers van iCulture. Slechts een kwart zou meer dan 300 euro voor de iWatch betalen.

iWatch Martin HajekDe iWatch blijft maar opduiken in geruchtennieuws, maar Apple’s daadwerkelijke plannen zijn officieel nog een mysterie. Details over gezondheidstrackers en flexibele schermen kwamen al voorbij, maar veel andere belangrijke wapenfeiten ontbreken nog. Hoeveel zal de iWatch bijvoorbeeld gaan kosten? In iCulture Peilt vroegen we afgelopen week wat de iWatch hooguit moet kosten en de resultaten zijn interessant: een zeer groot deel van de iCulture-bezoekers zou hooguit 300 euro neerleggen voor een iWatch.

Ongeveer 37 procent van alle stemmers gaf aan hooguit 300 euro voor een iWatch te willen betalen. Dit is daarmee de populairste optie, gevolgd door hooguit 200 euro. Op de derde plek staat een groep die graag 400 euro of minder betaalt voor een iWatch.

Bekijk grafiek.
Grafiek niet zichtbaar? Hier vind je een grotere versie.

Er valt nog een conclusie te trekken uit onze peiling. Tel je de meest budgetgerichte stemmers bij elkaar op, dat kom je er achter dat slechts een zeer kleine groep bereid is om meer dan 300 euro te betalen voor de iWatch. We hebben in onderstaande grafiek het aantal stemmers voor een iWatch van 100 euro, 200 euro en 300 euro bij elkaar opgeteld en samengevoegd onder ‘€300-‘. Onder de kop ‘€300+’ vind je alle overige stemmers, die bereid zijn een hoger bedrag te investeren.

Bekijk grafiek.
Grafiek niet zichtbaar? Hier vind je een grotere versie.

Met andere woorden: vraagt Apple meer dan 300 euro voor de iWatch, dan lopen ze het risico veel van de iCulture-bezoekers mis te lopen. Daar staat overigens wel tegenover dat Apple kan proberen te imponeren met nieuwe, nog niet gelekte functies. Wellicht zijn we dan bereid meer te betalen als de iWatch dan toch echt is onthuld.

In het geruchtencircuit is de prijs van de iWatch hoe dan ook een veelbesproken onderwerp. De doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo denkt dat Apple speciale merkhorloges wil uitbrengen die soms wel duizenden dollars kosten. Lang niet iedere iWatch zou echter zo duur worden: volgens een andere analist kan je zorgvezekeraar wel eens de kosten van de iWatch dekken. Het horloge heeft volgens geruchten immers veel gezondheidsfuncties.

Bovenstaande informatie is afkomstig van onze eerder geplaatste poll. Op het moment van schrijven (14 april om 15:45 uur) waren er 3.700 stemmen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 april 2014, 20:00
Categorieën Achtergrond, iDevices
Onderwerp iwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.