iCloud Communications laat rechtszaak vallen en verandert naam

iCloud Communications is van naam veranderd en laat de zaak tegen Apple vallen. Het bedrijf had de domeinnaam geticloud.com in handen, maar het bedrijf heeft nu voor een andere bedrijfsnaam gekozen.

iCloud CommunicationsVlak nadat Apple dit jaar iCloud onthulde, stapte het Amerikaanse iCloud Communications naar voren. Uit angst dat Apple met zijn gelijknamige product de wind uit de zeilen van het bedrijf zou halen, werd er een rechtszaak aangespannen om naamsverandering af te dwingen. Zij hadden namelijk het handelsmerk ‘iCloud’ in handen en gebruikten de naam al sinds 2005. De zaak loopt met een sisser af, want iCloud Communications heeft alle aantijgingen laten vallen. Ook zijn ze veranderd van bedrijfsnaam.

iCloud Communications gaat al sinds 12 augustus door het leven als Clear Digital Communications. Dit liet het bedrijf weten via zijn Facebook-pagina. Alle websites die ze hadden met betrekking tot iCloud, zoals geticloud.com, lijken ook niet langer actief te zijn. Toen het Amerikaanse Phoenix New Times vroeg om een reactie van de advocaat achter het bedrijf, werd de site enkel begroet met: “ik kan hier geen commentaar op leveren, sorry”.

Op 1 september diende Clear Digital een motie in om de zaak vrijwillig te laten vallen. Door de manier waarop dit gedaan is moet het niet mogelijk zijn om de aanklacht nieuw leven in te blazen nadat een rechter de motie heeft geaccepteerd. Dit betekent dat Apple zich niet zorgen hoeft te maken over mogelijke schikkingen die uit een rechtszaak voort zouden komen. Al bestaat er natuurlijk een grote kans dat Apple invloed had op de recente naamsverandering.

Apple kocht begin dit jaar de domeinnaam iCloud.com van het bedrijf Xcerion. Die had al een dienst met de naam iCloud maar veranderde de naam in CloudMe om Apple niet in de weg te zitten. Er stond ongetwijfeld een flink bedrag tegenover.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2011, 15:44
Categorie Apple
Onderwerp rechtszaak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.