Blackbox Bamboo Case beschermt je iPad 2 met bamboe

De Blackbox Bamboo Case is een case voor je iPad 2, volledig gemaakt van bamboe.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Blackbox Bamboo CaseEr circuleren flink wat cases voor de iPad 2 op de accessoiremarkt, maar een van bamboe? Dat komen we een stuk minder vaak tegen. Ontwerper Lance Atkin waagt zich er aan en hoopt via Kickstarter het geld bij elkaar te krijgen om zijn Bamboo Blackbox Case te produceren. Als dit hem lukt produceert hij niet alleen cases voor de iPad 2 te maken, maar ook voor MacBook Pro’s van 13, 15 en 17 inch.

Blackbox Bamboo CaseDe Bamboo Case is niet de eerste Blackbox die Atkin produceert. Eind 2010 kwam de eerste Blackbox uit, een laptophoes gemaakt van eikenhout. Hier werden er uiteindelijk zevenhonderd van verkocht, iets dat Atkin reden gaf om een tweede revisie het leven in te roepen. Deze nieuwe hoezen zijn niet alleen voor laptops, maar bieden ook bescherming voor je iPad 2. Door het gewicht van bamboe zijn ze ook lichter.

De iPad 2 case komt beschikbaar in twee smaken: een gemaakt van natuurlijk licht bamboe en een ander die bewerkt is om een donkere tint te krijgen. Heb je een iPad 2 met een Smart Cover, dan hoef je deze er niet af te halen om hem in de Bamboo Case kwijt te kunnen. iPad 1-gebruikers hebben minder geluk: de case is te smal om de eerste generatie tablet te kunnen bedekken.

Om de productie tot een succes te brengen hebben de makers 25.000 dollar nodig. Met nog een week te gaan en al bijna 24.000 dollar vergaard, lijkt het er op dat dit ze gaat lukken. Heb je interesse, dan kun je nu alvast minimaal 89 dollar inleggen om zo’n case te krijgen wanneer de productie van start gaat. Zodra dit het geval is wordt hij aangeboden voor een prijs van 99 dollar, omgerekend zo’n 70 euro. Daar komt 15 dollar (~10 euro) aan verzendkosten bovenop.

De case was eerder al gewoon te koop voor 99 dollar. Het is onduidelijk waarom het nu een Kickstarter-project is geworden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2011, 21:58
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.