iBeer-ontwikkelaar klaagt bierbrouwer Coors aan voor $12,5 miljoen

Ontwikkelaar Hottrix heeft een claim van 12,5 miljoen dollar bij bierbrouwerij Coors neergelegd. Hottrix is van mening dat de gratis applicatie iPint teveel op de betaalde app iBeer lijkt.

coorsBierbrouwer Coors kan een aanklacht van 12,5 miljoen dollar tegemoet zien wegens copyright-schending. Hottrix, de ontwikkelaar van iBeer is van mening dat Coors het idee van zijn applicatie heeft gekopieerd met de applicatie iPint. Bij beide applicaties kun je een virtueel glas bier leegdrinken door de iPhone te kantelen. Beide applicaties verschenen op 11 juli gelijktijdig in de App Store en hebben als belangrijkste verschil dat iPint gratis is en dat iBeer $3 kost. Hottrix probeerde eerst een vriendelijke oplossing met de bierbrouwer te zoeken, maar dat lukte niet.

De ontwikkelaar ging daarna klagen bij Apple, waarna iPint uit de Amerikaanse App Store verdween. Maar in de App Stores in andere landen is iPint nog steeds te downloaden.

Volgens Hottrix was al in augustus 2007 op YouTube een video te zien waarin het principe van iBeer werd uitgelegd. De ontwikkelaar denkt dat Coors daardoor op een idee is gebracht. iPint klom na de lancering van de App Store al snel naar de top van gratis applicaties; volgens Hottix heeft dit de verkoop van iBeer geschaad.

De aanklacht is als PDF-bestand te lezen.

Via: Wired

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 oktober 2008, 8:30
Categorie Apple
Onderwerpen bier, plagiaat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.