Windows Mobile op iPhone blijkt publiciteitsstunt

Het nieuws dat een Noorse puber Windows Mobile draaiend heeft gekregen op een iPhone blijkt een hoax. Het blijkt een publiciteitsstunt van Sonic Emotions; ze bedachten ook de nepbeurs MyPhone2008.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone microsoftToen we gisteren het nieuwsitem over Windows Mobile op de iPhone schreven twijfelden we nog: het klonk wat ongeloofwaardig, maar afgaande op het oordeel van andere websites (waarover later meer) leek alles aan het verhaal te kloppen. Het verhaal van de Noorse puber die Windows Mobile op een iPhone werkend had gekregen blijkt echter een publiciteitsstunt. De beurs MyPhone2008 bestaat helemaal niet maar is bedacht door het bedrijf Sonic Emotions.

Om het geloofwaardiger te maken lieten ze interviews en videoverslagen maken waarmee de indruk werd gewekt dat het allemaal echt was. De stunt is geslaagd, want vele websites (waaronder wij) trapten erin. De reden waarom we nu pas op deze hoax terugkomen heeft een simpele reden: we zijn nog steeds bezig met een rondreis door de VS en proberen tussen de koffie- en tankstops door (met een niet altijd optimale internetverbinding want geloof het of niet: in de Smoky Mountains zijn de Starbucks-vestigingen nogal dun gezaaid) toch de website van nieuws te voorzien. Dat we dit nieuws niet meteen tot op de bodem hebben uitgezocht toen we erover schreven (zoals sommige mensen ons in de reacties op het eerdere bericht verweten) houdt daar verband mee. Als je zelf geen streaming filmpjes kunt afspelen moet je maar afgaan op het oordeel van andere websites die erover schrijven. Vandaar dat we op neutrale toon hierover hebben geschreven, zonder het meteen als een hoax af te doen – want daar hadden we op het moment van schrijven ook geen sluitend bewijs voor. En om er dan maar geen aandacht aan te besteden…? Desondanks zullen we voortaan iets voorzichtiger zijn met dit soort nieuwsitems als we het niet meteen uitgebreider kunnen uitzoeken – zonder meteen een zure toon aan te slaan ‘dat het allemaal toch wel niet zal kloppen’.

Meer info: MyPhone2008

We staan altijd open voor mensen die willen meeschrijven aan nieuws op iPhoneclub.nl. Heb je een vlotte pen en ben je bereid om minimaal vijf nieuwtjes per week te schrijven, neem dan contact met ons op voor aanvullende informatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 0:17
Categorie iDevices
Onderwerp windows

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.