Speciaal bierglas alleen bruikbaar als je je iPhone weglegt

Een speciaal bierglas dwingt je om sociaal te doen en je iPhone neer te leggen als je in een Braziliaans café zit. Zonder iPhone kun je je glas niet neerzetten.

bierglas-offline-glassEen van de nadelen van de smartphonerevolutie is dat je overal mensen ziet, die voorovergebogen naar hun scherm kijken. Allesbehalve gezellig, bijvoorbeeld als je met vrienden naar een café gaat. Reclamebureau Fischer & Friends heeft daarom iets bedacht: een bierglas dat je alleen kunt neerzetten als je ook je smartphone neerlegt.


Het bierglas is getest in Salve Jorge, een bar in Sao Paolo (Brazilië) en is eigenlijk gebaseerd op een heel eenvoudig idee. Aan de onderkant van het glas is een randje weggeslepen, waardoor de voet niet meer vlak is. Leg je je iPhone op tafel, dan kun je het bierglas daarop laten rusten. Wel zo gezellig.

Flavius Cinira, een van de eigenaren van de bar, legt uit waarom ze deze glazen hebben ingevoerd: ze willen vrienden samenbrengen in een blije omgeving met goed voedsel en koud bier. Het is de bedoeling om in de bar de online wereld even uit te schakelen en te kletsen met je vrienden. Het glas is aangepast voor verschillende mobiele telefoons. Bij de vormgeving is rekening ermee gehouden dat er geen condensatie optreedt of bier langs het glas in je telefoon loopt. Het alternatief is om lekker te blijven whatsappen en je glas in één keer leeg te drinken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.