BeerTab review iPhone

BeerTab: fraaie bierapp voor iPhone

BeerTab is een app waarmee je je biercollectie kunt vastleggen op de iPhone, inclusief proefnotities en beoordelingen.

BeerTab review iPhoneZe zijn er wel hoor, handige en leuke bierapps voor de iPhone en iPad. Maar om nou te zeggen dat er een bierequivalent van wijnapp Vivino Wine Scanner is? Nee, zo fraai en veelzijdig zijn de apps niet. De nieuwe iPhone-app BeerTab probeert dat te veranderen. Je voert bieren handmatig in, of met een scanner.


Maar om maar meteen een misvatting uit de wereld te halen: qua functionaliteit is BeerTab nog geen Vivino voor bier. De allereerste keer dat we de scanfunctie van de app testen en loslaten op een simpel flesje Bavaria, wordt duidelijk dat de database van BeerTab nog helemaal bij nul begint. Een van de meest gangbare pilsjes en succesvolste bier-exportproducten van Nederland wordt nog niet door BeerTab herkend. Je zal dus vooral zelf bierinformatie moeten invoeren in de app.

BeerTab review beoordelingen overzicht BeerTap review bier invoeren

Bier toevoegen en beoordelen

Een invoerformulier voor een bier bestaat uit twee handen vol velden. Je kan een foto maken of uit je fotoalbum halen, voert de naam en de brouwerij in en definieert de stijl van het bier. Die stijl moet je overigens zelf verzinnen – de app geeft geen voorzet van stijlen. Het alcoholpercentage en de hoeveelheid in de fles maken de gangbare invulvelden af.

Daarin blinkt de app uit. Bij het schrijven van je proefnotities kan je met snelknoppen boven het toetsenbord meteen je locatie, tijd en datum neerzetten. Met de lade daaronder geef je scores op drie vlakken: het uiterlijk, de geur en natuurlijk de smaak van het bier. De bovenste, gemiddelde, score wordt er meteen op aangepast. Die zie je prominent terug in je overzicht van beoordeelde bieren.

BeerTab review invulveld BeerTab review iPhone scores

Biercollectie backuppen

Aangenaam aan BeerTab is dat je collectie van jou is. Je krijgt geen sociaal element opgedrongen, maar als je echt iets wilt delen, kan dat wel. De app heeft een publicatiefunctie en zodra je jouw bierbeoordeling publiekelijk wilt maken, wordt er een subdomein op beertabapp.com aangemaakt waar je verslag komt te staan. De andere exportmogelijkheden zijn ook goed. Je kan je data backuppen via iCloud Drive, maar ook je bieren exporteren via bijvoorbeeld Dropbox. Importeren gaat voorlopig nog wel echt via iCloud Drive alleen.

In de instellingen van BeerTab kies je verder uit een lettergrootte, rangschik je de stijlen die je bij de proefnotities hebt gekozen, schakel je tussen vijf kleurenschema’s en bepaal je hoe de bieren in de app worden gesorteerd. Datum staat daar nog niet tussen; biernaam, brouwerij en beoordeling kan wel.

BeerTab review iPhone Vivino voor bier

Conclusie BeerTab review

BeerTab is een goede app met één grote manco: de scannerfunctie werkt nog niet, omdat er nog geen grote database achter de app hangt. Stel jezelf er echter op in dat je veel bier in de app zelf moet invoeren, en je leert BeerTab snel genoeg waarderen. De applicatie heeft slimme opties voor proefnotities, laat je het uiterlijk zelf op smaak brengen en kan je bieren sorteren op naam en op je beoordeling. En dat voor de prijs van een pilsje.

Lees ook: Beste bierapps voor iPhone en iPad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 oktober 2014 om 16:37
Onderwerp
Categorie
Eten en drinken
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.