hp smartwatch michael bastian

HP werkt aan smartwatch met iOS-notificaties

HP gaat een smartwatch ontwikkelen met designer Michael Bastian. De smartwatch werkt samen met iOS en kan notificaties tonen.

Hewlett-Packard gaat een smartwatch maken, die samenwerkt met iOS en Android-toestellen. Ze zijn daarvoor een samenwerking gestart met designer Michael Bastian, een Amerikaanse designer die werkte eerder voor confectiemerk Gant. Bastian zorgt voor het ontwerp, HP voor de technologie. Het horloge toont notificaties heeft functies om bijvoorbeeld muziek op afstand te bedienen. Ook kun je e-mail op het horloge bekijken, het weerbericht, de aandelenkoersen en de sportuitslagen checken. De behuizing is gemaakt van roestvrij staal en heeft een diameter van 44 mm. Het horloge moet dit najaar verkrijgbaar zijn via Gilt.com.

hp smartwatch michael bastianEr wordt gesproken over drie verwisselbare horlogebandjes, zodat je het horloge kunt aanpassen aan het moment van de dag of de activiteiten die je wilt doen. Het horloge is op zich niet zo verrassend: het lijkt een klassiek uitziend horloge te worden, anders dan de horloges van Pebble en Motorola. Bastian wilde een horloge ontwerpen dat doet denken aan het interieur van een luxe auto. Vandaar het gebruik van exotisch leer voor de polsbandjes en een schermrand die doet denken aan de metertjes op het dashboard. De wijzerplaat combineert analoog met digitaal. Een releasedatum is er nog niet, maar er wordt gesproken over komende herfst.

michael bastian smartwatch

De insteek van dit horloge is dus totaal anders dan de verwachte iWatch, die vooral op gezondheid en fitness gericht is en in het vierde kwartaal waarschijnlijk op de markt komt – tenzij er iets waar is van de geruchten dat ‘ie vertraagd is. In een recent patent noemde Apple een dergelijk horloge iTime.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2014, 18:08
Categorie Accessoires
Onderwerpen hewlett packard, smartwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.