tachin tachan

iKids week 32: Kitchen Scramble, Clownplaneet en meer

In de iKids van week 32 lees je over Disney's kook-app Kitchen Scramble, muziek-app Tachin Tachan en spelletjes-app Clownplaneet.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

tachin tachanDeze week in de iKids weer een heel uiteenlopend aanbod: van een prachtige muzikale app voor peuters (Tachin Tachan) naar een verslavende Disney-applicatie voor oudere kinderen (Kitchen Scramble). Verder bespreken we nog Clownplaneet, een prima app met spelletjes over clowns en het circus. Laat je niet afschrikken door de Engelstalige screenshots, want de app is Nederlandstalig.

Clownplaneet

Sommige kinderen vinden clowns geweldig, anderen lopen bij het zien van het manische en stuntelige figuur heel hard de andere kant uit. Voor kinderen in die eerste categorie is er nu een nieuwe applicatie, genaamd Clownplaneet. De app is gemaakt door dezelfde ontwikkelaar als het goedgewaardeerde Planet Pirate en heeft allerlei spelletjes voor kinderen van 5 jaar en jonger. Daarmee kunnen ze de kneepjes van het clownsvak leren, en kennismaken met het reilen en zeilen in het circus. De Nederlandstalige app zit goed in elkaar, met genoeg afwisseling tussen de verschillende onderdelen. In principe is Clownplanet gratis, maar na het installeren kun je één spel spelen en twee andere uitproberen. De andere onderdelen zijn beschikbaar via in-app aankopen.

clownplaneet

Kitchen Scramble

Meestal behandelen we in de iKids geen applicaties waar veel Engelse taal in voorkomt, maar voor Disney’s Kitchen Scramble maken we een uitzondering. Het spel zit namelijk erg goed in elkaar, met meer dan 300 levels verdeeld over 15 verschillende steden. Niet slecht voor een gratis app. Bovendien vereist alleen het begin van het verhaal eventuele vertaling door de ouders, daarna kunnen kinderen er zelf eenvoudig mee aan de slag. In de app draait alles om het bestieren van een goedlopende foodtruck – een Amerikaanse fenomeen dat we steeds meer in Nederland zien. Iedere klant heeft andere wensen, maar als meerdere bestellingen tegelijk binnenkomen draait alles om timing. Hoe zorg je ervoor dat het ei niet aanbrandt terwijl je die salade staat te snijden? Naarmate je verder op jouw route komt wordt het spel steeds moeilijker. De verslavende app heeft één belangrijk nadeel: hier en daar kom je storende links naar social media en in-app aankopen tegen. Een functie om deze reclame tegen een kleine vergoeding af te kopen was op zijn plaats geweest.


Tachin Tachan

tachin tachan visHet bijzondere Tachin Tachan is een muzikale en visueel aantrekkelijke applicatie voor peuters. De hoofdrolspelers zijn vijf bijzondere fantasiefiguren, met elk een eigen instrument. Omdat je hun instrumenten alleen kan bespelen via allerlei bewegingen en handelingen, is dit zeker geen app waarmee kinderen stoïcijns naar het scherm zullen staren. De leuke rammelaar krijg je aan de praat door met het apparaat te schudden, wanneer je klapt maakt de grappige vis een geluid. Mooi gedaan: iedere beweging is anders, en produceert dus ook een andere toon. Uiteindelijk kunnen kinderen zo lekker muziek maken, met de hulp van muzikale vrienden zie ze zelf aansturen. Al rennende, klappende, schuddende en blazende ontstaan er vast bijzondere melodieën. Een stevig hoesje om de iPhone of iPad lijkt ons hier geen overbodige luxe.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 10:54
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.