Hotspot-detector en promofout gevonden in iPhone OS 3.0

In iPhone OS 3.0 beta 5 zijn twee 'nieuwe' functies gevonden: de al eerder aangekondigde hotspot-detector en het feit dat je bij een promocode niet via de iPhone kunt downloaden.

foutmelding promocodeDe website AppleiPhoneapps.com denkt iets leuks te hebben ontdekt in iPhone OS 3.0 beta 5. Toen redacteur Dave in de Starbucks zat en even iets op internet wilde opzoeken, zag hij dat er een optie Auto-Join aan de instellingen was toegevoegd. Is dat nieuw? Ja en nee. Apple kondigde de functie afgelopen maart al aan, toen de hoogtepunten van iPhone OS 3.0 aan het publiek werden voorgesteld. Maar in de firmware was de optie blijkbaar nog niet aanwezig. Met de Auto-Join-functie kun je automatisch aanmelden bij een hotspot. In het voorbeeld is te zien hoe dat werkt bij AT&T, maar het zou ook moeten werken bij andere hotspots.
Bij T-Mobile in Nederland zal dat minder makkelijk werken, omdat de code die je opvraagt maar een maand geldig blijft. Bij AT&T is dat niet het geval: bij elke Starbucks, McDonalds of andere AT&T-locatie word je automatisch ingelogd.

Maar is dit nieuw? Volgens ons zat die hotspotfunctie al in eerdere betaversies.

att wifi

Een andere website ontdekte nog een andere gekke ‘feature’ van iPhone OS 3.0 beta 5: bij het inwisselen van een promocode op de desktop kun je de applicatie straks niet meer gratis op de iPhone downloaden. Eerst downloaden op de desktop en daarna synchroniseren met de iPhone kan wel.

Meer info: Hotspot-detector en promocodes

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2009, 21:12
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, hotspots

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.