Horizon Go

Ziggo-gebruikers krijgen toegang tot Horizon Go-app

Abonnees bij Ziggo hebben vanaf vandaag toegang tot de Horizon Go-app voor iPhone en iPad. Ook hebben ze toegang tot de Horizon Go-website.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Horizon Go afbeelding

De fusie van Ziggo en UPC is vandaag definitief. Dat heeft ook invloed op abonnees met een iPhone of iPad: het is hierdoor namelijk mogelijk voor Ziggo-abonnees om in te loggen met de Horizon Go-app. Hiermee is het mogelijk om vanaf een iDevice televisie te kijken, via Wi-Fi of je mobiele dataverbinding. Horizon Go is een alternatief voor de bestaande Ziggo TV-app waar deze abonnees al toegang toe hadden.

Horizon Go ziggo abonnementHorizon Go is in hoofdfunctionaliteit grotendeels gelijk aan Ziggo TV: met allebei kijk je naar live-telvisie. Het is met de twee apps ook al langer mogelijk om te kijken via een mobiele dataverbinding, waardoor je niet bent beperkt tot een Wi-Fi-netwerk van je televisieprovider. De apps maken sinds kort ook allebei gebruik van dezelfde on demand-filmdienst genaamd MyPrime.

Het voornaamste verschil tussen de twee zit daarom in de layout. Daarnaast biedt de Horizon Go-app ondersteuning voor een speciale afstandsbediening-functie voor UPC’s Horizon-settopbox. Dat zal voor oude Ziggo-abonnees in veel gevallen echter een onnodige functie hebben, omdat zij dit apparaat nog niet in huis hebben staan. Nieuwe abonnees hebben hier echter wel wat aan, omdat Horizon vanaf vandaag bij abonnementen wordt aangeboden.

Niet alleen de app is voortaan toegankelijk voor Ziggo-gebruikers: ook op de bijbehorende website kan nu worden ingelogd met je Ziggo-account. Deze brengt duidelijkere voordelen voor Ziggo-abonnees met zich mee. Op de website kun je namelijk ook naar live-televisie kijken. Een functie die Ziggo beperkt had tot enkel de apps.

De Ziggo TV-app blijft de komende tijd nog werken, maar de app wordt volgens Ziggo uiteindelijk wel vervangen met Horizon TV. Ziggo-woordvoerder Gradus Vos zegt het volgende in een reactie aan iCulture:

"Bestaande klanten kunnen de Ziggo TV app nog steeds gebruiken. Op termijn wordt de Ziggo TV app wel uitgefaseerd. Nieuwe klanten of klanten die overstappen naar een van de nieuwe pakketten met een Horizonbox moeten nu al gebruik maken van de Horizon app."

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 april 2015, 13:28
Categorie Apps
Onderwerpen horizon, upc, ziggo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.