Hogere ISO-waarden iPhone 5-camera niet bij apps van derden

De iPhone 5 kan hogere ISO-waarden aan, maar iPhone-apps van derden profiteren daar niet van. De iPhone 5 kan ISO tot 3200 aan, maar apps van derden gaan niet verder dan ISO 800.

iphone 5 sample photoDe iPhone 5 heeft een betere camera dan de iPhone 4S. Op papier lijkt er niet zoveel te zijn veranderd, maar in de praktijk merk je dat de camera een beter contrast en betere kleurverzadiging levert. Het is nog steeds een 8-megapixel camera, maar met een lenskap die krasbestendiger is, een lens die sneller focust en betere prestaties levert bij matige lichtomstandigheden. Toch is er ook één opvallende verandering die Apple niet heeft genoemd.

Die kan echter wel van belang zijn bij de keuze welke camera-app je gebruikt op de iPhone. De iPhone 5 kan nu ISO-waarden tot 3200 aan. Maar foto-apps van derden lijken daar (nog) niet van te profiteren. Apps zoals Camera Plus Pro en VSCO Cam komen momenteel niet verder dan ISO 800. Door foto’s te maken met de ingebouwde Camera-app profiteer je wel van de bredere reeks ISO-waarden, zo blijkt uit de EXIF-gegevens van de foto’s.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 september 2012, 15:41
Categorie Achtergrond
Onderwerp camera

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.