HEMA Imager

Hema Imager: ‘betaalbare’ hittesensor verbindt met iPhone

De Hema Imager op Kickstarter is een hittesensor, die via Bluetooth met je iPhone verbindt. Zo zie je waar warmte naar buiten lekt.

HEMA ImagerVroeger zag je hittesensoren vooral in spionagefilms, maar de high-tech apparaatjes zijn steeds makkelijker verkrijgbaar. Op Kickstarter is er nu zelfs één speciaal voor de iPhone en iPad opgedoken. De Hema Imager verbindt met je iDevice, waarna je op het scherm precies te zien krijgt waar de hittebronnen zich bevinden. Met de HEMA-warenhuizen heeft het uiteraard niets te maken.

Verwacht niet dat je met de Hema Imager mensen door muren heen kunt detecteren: dit apparaatje is vooral bedoeld voor het opsporen van bijvoorbeeld isolatiemankementen. Richt het apparaatje op een muur en je ziet in één keer waar er wellicht warmte je huis uit ontsnapt. Op vergelijkbare wijze kun je ook bijvoorbeeld lekkages in een radiator of koelingsproblemen met een computer detecteren.

Hema Imager Gif

Hoe indrukwekkend de functionaliteit van de Hema Imager ook moge zijn: de behuizing hittecamera ziet er nog niet heel indrukwekkend uit. Op de foto’s is dan ook een vroeg prototype te zien, dat in de komende maand door de makers zal worden verfijnd. Wij rekenen alleen niet op een heel erg extreme designrevisie: de Hema Imager moet volgens de makers een betaalbare hittesensor zijn, niet een strak ontworpen premiumproduct. Maar zelfs met dit voornemen is de Hema Imager vrij duur voor een iPhone-accessoire: één hittecamera kost je op Kickstarter namelijk 285 dollar, plus 18 dollar aan verzendkosten. Vroege vogels hoeven slechts 250 dollar neer te leggen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2014, 20:22
Categorie Accessoires
Onderwerp kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.